День фінансів: транш від ЄС, клуб білого бізнесу, рішення Сенату США щодо допомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: транш від ЄС, клуб білого бізнесу, рішення Сенату США щодо допомоги Україні

491
У середу, 24 квітня, про важливі рішення союзників України та українських парламентарів.
Сенат США схвалив допомогу Україні. Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі $95,3 млрд. З них $60,8 млрд передбачено для України. Тепер документ повинен підписати президент США Джо Байден.
Радник Білого дому Джон Кірбі додав, що після підписання президентом США Джо Байденом законопроєкту про допомогу Україні США одразу виділять пакети для задоволення негайних потреб ЗСУ, а потім працюватимуть над довгостроковою стратегією Києва у боротьбі проти агресії рф.
Транш від ЄС. Європейська комісія оголосила про виділення Україні траншу у 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги. Загалом цього року Україна очікує отримати в межах програми Ukraine Facility 16 млрд євро.
У Міністерстві економіки заявили, що Україна може отримати транш від Єврокомісії на 1,89 млрд євро в червні 2024 року.
Також Україна отримає від Данії понад €400 мільйонів.
Обмеження для українських чоловіків за кордоном. Україна тимчасово призупинила більшість консульських послуг для військовозобов'язаних чоловіків за кордоном. Речниця Єврокомісії з питань міграції Аніта Хіппер заявила, що Євросоюз продовжить надавати тимчасовий захист для українців, незалежно від їхньої статі чи статусу.
Нові правила розмитнення авто. В Україні впровадять онлайн-розмитнення легкових автомобілів через Дію. Вона допоможе заповнювати митну декларацію, підтягнувши інформацію про автомобіль за VIN-кодом.
Також в Україні змінять процедуру продажу вживаних авто. Підприємці, які займаються торгівлею автомобілями, більше не повинні будуть реєструвати транспортний засіб на себе. Поки цей законопроєкт прийняли за основу.
Клуб білого бізнесу. Рада схвалила за основу законопроєкт про так званий клуб білого бізнесу. Проєктом закону пропонується запровадження переліку платників податків із високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства, які користуватимуться низкою переваг у податковому адмініструванні під час воєнного стану.
Нагадаємо, 27 грудня 2023 року в Україні ухвалили «Національну стратегію доходів до 2030 року». Це дорожня карта реформування податкової та митної системи. Отже, на нас чекають зміни, зокрема, у податковій системі. У новій статті розповімо, як планують реформувати податкову систему, що чекає на ФОПів, та як це вплине на інвестиційну привабливість України:

Національна стратегія доходів до 2030 року: як вона може змінити податкові правила гри 🔍

Рівень облікової ставки. Більшість банкірів прогнозують, що Нацбанк знизить облікову ставку на засіданні в четвер із 14,5% до 14%. Серед банкірів лунають і сміливіші оцінки — до 13,5% і навіть 13% річних.
Крім того, банки очікують зростання обсягів кредитування бізнесу й населення впродовж наступних 12 місяців та вперше з IV кварталу 2021 року прогнозують підвищення якості кредитного портфеля.
Додамо, що українці все активніше йдуть шляхом цифровізації. У минулому році 62% українців оплачували покупки безконтактно цифровою карткою за допомогою смартфона чи іншого гаджета з NFC.
Оформлення статусу УБД спростять. Народні депутати підтримали законопроєкт, який значно спрощує процедуру оформлення статусу учасника бойових дій. Прийняття законопроєкту також поліпшить процес визначення статусу та забезпечить захист прав військовослужбовців, які брали участь у бойових діях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас