День фінансів: квартири з готовим ремонтом, нові пенсії та розміри доплат військовим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: квартири з готовим ремонтом, нові пенсії та розміри доплат військовим

312
У вівторок, 30 травня, ми розбирались, що краще — купити квартиру з готовим ремонтом чи робити його самостійно. Про це ц новій статті:

Квартири з готовим ремонтом: наскільки це вигідно і чи економите ви на цьому

Рада запровадила нові пенсії. Верховна Рада ввела окрему пенсію дисидентам розміром 4,2 тис. гривень. Документом вводиться нова категорія пенсій для осіб, яких відповідно визнано борцями за незалежність України у XX столітті, та жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917- 1991 років.
Рейтинг GameDev компаній. GameDev DOU опублікував новий рейтинг геймдев-компаній, які працюють в Україні. Загалом у 25 найбільших геймдев-компаніях працює 9 074 спеціалісти. У половини компаній зменшилася кількість фахівців.
Безробітних реєструватимуть за новими правилами. В Україні набув чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. Для отримання статусу особі необхідно надавати військово-обліковий документ.
Як змінюються ставки за кредитами та депозитами. Процентні ставки за гривневими депозитами продовжують зростати. Сьогодні більшість банків пропонують за вкладами в національній валюті 15−20% річних.
Розміри доплат військовим. Законопроєкт передбачає виплату військовослужбовцям під час дії воєнного стану додаткової винагороди у розмірі 30−100 тисяч гривень щомісячно пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань в порядку, розмірах та на умовах, встановлених Кабінетом Міністрів.
  • Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, який передбачає врегулювання питання виплат та збільшення кількості відпускних днів військовослужбовцям.
  • Рада ухвалила законопроєкт про зменшення призовного віку.
Український бізнес може отримати від до 90 тисяч доларів від USAID. Агентство США з відновлення USAID оголосило грантову програму для українського бізнесу обсягом фінансування в 2 мільйони доларів. Програма «Конкурентоспроможна економіка України» спрямована на підтримку участі українського бізнесу в міжнародних торговельних заходах. У рамках програми передбачено надання близько 30 грантів із обсягом від 35 до 90 тис дол.
Найбільші регіональні ринки легковиків. За підсумками січня-квітня поточного року найбільше нових легкових автомобілів придбали жителі Києва, Дніпропетровської, Київської, Одеської та Львівської областей.
Польща закриває кордон для російських і білоруських фур. Міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Маріуш Камінський у понеділок підписав розпорядження про призупинення вантажного руху для російських і білоруських транспортних засобів через кордон білорусі з 1 червня.
  • Одна з країн відкрила свої кордони для 400 компаній, які хочуть піти з росії.
НБУ ввів у обіг пам’ятну монету, присвячену гетьману України. 30 травня НБУ ввів у обіг пам’ятну монету «Павло Скоропадський». Вона присвячена 150-річчю від дня народження українського державного і політичного діяча, воєначальника, гетьмана України.
День фінансів: квартири з готовим ремонтом, нові пенсії та розміри доплат військовим
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас