День фінансів: рекрутинг до Армії дронів у «Дії», закон про приватизацію держбанків, нова функція в monobank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: рекрутинг до Армії дронів у «Дії», закон про приватизацію держбанків, нова функція в monobank

150
У четвер, 17 жовтня, президент підписав декілька законів, а в США та інших країнах оголосили про нові пакети допомоги Україні.
Закон про приватизацію державних банків. Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про особливості продажу пакетів акцій, що належать державі у статутному капіталі банків». Закон дозволяє продаж будь-якої частки держави у банку, а не лише 100% акцій, як передбачається чинним законодавством.
До речі, голова НБУ Андрій Пишний сподівається, що приватизація Сенс Банку та Укргазбанку відбудеться у 2025 році.
Також Зеленський підписав закон про про реформування Державної митної служби. Реформа митниці — це важливий структурний маяк від Міжнародного валютного фонду, Світового банку і США. Її підтримали всі бізнес-асоціації.
Допомога від США. Президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакету допомоги Україні у сфері безпеки на суму 425 мільйонів доларів. У найближчі місяці США передадуть Україні десятки тактичних систем ППО, додаткові артилерійські системи, значну кількість боєприпасів, сотні БТРів і БМП, а також тисячі додаткових броньованих машин, які допоможуть укомплектувати ЗСУ.
Крім того, Україна отримала черговий транш у розмірі 400 млн канадських доларів (майже 300 млн доларів США) від уряду Канади.
Пакет допомоги Україні на 6,4 млн євро виділив також уряд Норвегії.
Найбільший пакет санкцій проти тіньового флоту рф. Велика Британія оголосила про найбільший пакет санкцій, спрямований проти тіньового флоту нафтових танкерів росії. Нові обмеження торкнуться 18 суден, що збільшить загальну кількість заблокованих танкерів до 43.
Додамо, що Федеральна рада Швейцарії вирішила ухвалити решту заходів 14-го пакета санкцій Європейського Союзу проти росії, ухваленого в червні.
Попит на валюту. Аналітики ICU зазначили, що обсяг інтервенцій НБУ минулого тижня збільшився на 22% до $877 млн — найбільшого обсягу за три місяці. Попит на валюту серед українців залишається на дуже високому рівні та змушує Національний банк продавати великі її обсяги з міжнародних резервів.
А в новому відео на нашому YouTube-каналі фінансовий експерт Олексій Козирев розповість про те, що буде з євро в Україні:
Нова функція в monobank. Олег Гороховський презентував нову функцію під назвою «Групові витрати». Щоб скористатись новою послугою, потрібно натиснути «Переказати на картку», далі з’явиться опція «Групові витрати». У ній користувач може створити групу з контактами, додати туди витрати з виписки або ввести їх вручну й обрати — хто з контактів скільки винен.
Рекрутинг до Армії дронів. У «Дії» додали можливість долучитися до підрозділів БпЛА без відвідування ТЦК. Подати заявку можна онлайн, після чого проводиться співбесіда і підписання контракту.
Зростання зарплат. За даними Держстату, в Україні середня заробітна плата зросла на 22,1% у 2024 році. Найбільше зарплата змінилась у бік підвищення у сфері авіаційного транспорту. Працівникам авіатранспорту у середньому платять 43,4 тис. грн. Оплата праці проти другого кварталу поточного року зросла на 46%. Далі йде поштова та кур’єрська діяльність. За рік у галузі середню оплату праці підвищили на 42,7%, до понад 16 тис. грн.
Зі свого боку фахівці robota.ua підготували добірку віддалених вакансій жовтня, відгукуватись на які можна з будь-якого куточка світу. А експерти Work.ua поділились практичними порадами про те, як розпізнати шахрайські вакансії.
Сплата податків. За даними ДПС, за січень — вересень 2024 року найбільшу частку в сплаті податків, зборів та платежів до Зведеного бюджету України складає сплата суб’єктами господарювання по таких галузях: «Переробна промисловість» — 16,7%; «Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів i мотоциклів» — 16%; «Державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування» — 11,3%.
Finance.ua часто пише про корисні сервіси для підприємців. Цього разу ми зробили огляд чотирьох цікавих, на нашу думку, систем CRM, доступних українському бізнесу прямо зараз. CRM-системи незамінні для інтернет-магазинів, банків, страхових компаній, туристичних бюро, розробників IT-рішень, кінотеатрів та загалом усіх, хто пропонує клієнтам якісь товари або послуги. Читайте детальніше про функціонал, особливості роботи та цінову політику кожної системи за посиланням:

ТОП найзручніших CRM для українського бізнесу в 2024 році 💻

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас