Швейцарія повністю приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія повністю приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти росії

Світ
64
Швейцарія повністю приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти росії
Швейцарія повністю приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти росії
Федеральна рада Швейцарії в середу, 16 жовтня, вирішила ухвалити решту заходів 14-го пакета санкцій Європейського Союзу проти росії, ухваленого в червні.
Про це повідомляє швейцарський уряд.
Своїм рішенням Швейцарія запровадила обмежувальні заходи з останнього санкційного пакета ЄС, до яких ще не приєдналась.
Серед іншого, вона ще більше посилює обмеження на експорт товарів, призначених для зміцнення військово-технічного потенціалу Росії, та поповнює санкційний список Швейцарії 61 юридичною особою і 27 суднами з російського «тіньового флоту».
Нові обмеження забороняють надання низки банківських послуг росії, інвестування у російський сектор скрапленого природного газу, а також вимагають від бізнесу гарантувати, що його операції в третіх країнах не порушують чинних санкцій.
Окремо Швейцарія дозволила своїм компаніям подавати позови до швейцарських судів проти підсанкційних компаній для відшкодування збитків, яких швейцарські компанії зазнали в результаті свавільних судових розглядів у росії або третіх країнах.
Додатково швейцарська Федеральна рада заборонила політичним партіям, неурядовим організаціям та постачальникам медіа-послуг приймати пожертви від російського уряду.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас