День фінансів: прибуток банків, умови скасування валютних обмежень, схвалення Ukraine Facility на 50 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: прибуток банків, умови скасування валютних обмежень, схвалення Ukraine Facility на 50 мільярдів євро

172
У вівторок, 14 травня, розповімо, куди інвестувати 100 тис. гривень та де в Україні закривається найбільше бізнесів.
Прибуток банків. Як свідчать дані Національного банку, чистий прибуток після оподаткування платоспроможних українських банків за перший квартал 2024 року склав 40,518 млрд гривень, що на 18% більше, ніж у січні-березні минулого року.
Також банки України у квітні 2024 року знизили ставки за кредитами для населення.
Ukraine Facility. Рада ЄС з економічних та фінансових питань схвалила План України у межах Інструменту ЄС Ukraine Facility на 50 мільярдів євро. Найближчим часом до держбюджету надійде 1,9 млрд євро.
Додамо, що помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що його країна готує новий пакет військової допомоги для України.
Скасування валютних обмежень. Голова НБУ Андрій Пишний заявив, що регулятор працює над наступним пакетом пом’якшення валютних обмежень. За його словами, успіх валютної лібералізації багато в чому залежить від того, наскільки відповідальними будуть підприємства.
Банківські вклади. Нардеп Данило Гетманцев повідомив, що вклади у гривні відновили зростання. Від початку війни банківські вклади у гривні зросли на 80%. Як частка від ВВП, такі депозити збільшились із 18,6% на кінець 2021 року до 24,9% ВВП на кінець 2023 року. За його словами, це максимум за останні 10 років.
Якщо у вас є 100 тис. гривень і ви їх не плануєте витрачати, але не знаєте, як інвестувати — пропонуємо розглянути декілька цікавих варіантів:

Куди інвестувати 100 тис. гривень. Актуальні варіанти 💰

А для тих, хто шукає шляхи вигідного примноження свого капіталу, радимо відвідати вже в цю суботу Invest Talk Summit. Спікери розповідатимуть про способи заробити на різних активах: від фондових ринків до криптовалюти. Детальніше про захід можна дізнатись тут.
Діяльність ФОПів. За перші 4 місяці 2024 року припинили свою діяльність майже 31 тисяча ФОПів. Найчастіше закриваються ФОПи, які працюють у сфері роздрібної торгівлі. Найбільше бізнесів закривається у Києві.
Посвідчення ветерана в «Дії». Мінцифри планує додати посвідчення ветерана у застосунок «Дія». Наразі проходить бета-тест для перевірки роботи нової функції. Цифровий документ значно спростить життя ветеранів та їхніх сімей, адже замість паперового посвідчення можна буде показати електронне з детальною інформацією, а також пошерити його в Дії.
Як свідчать результати дослідження Dou.ua, українські ІТ-компанії намагаються підтримувати і своїх співробітників у Силах оборони, і ветеранів: для 68% айтівців у війську зберігають робочі місця, а для 60% — грошові виплати.
Бронювання від мобілізації. Кабмін вніс зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії воєнного стану.
У Міноборони додали, що державні службовці, які мають бронювання, мають уточнити свої дані в ТЦК або в електронному кабінеті військовозобов'язаного відповідно до нового закону про мобілізацію.
Відмітимо, що чоловіки, які можуть стикнутися з блокуванням банківського рахунку внаслідок несплати штрафів за порушення правил військового обліку, все одно зможуть гасити свої кредити через спеціальний рахунок, який буде для них створено для цієї мети.
✍️ Партнерський блок.
У лізинговій компанії Best Leasing діє спеціальна програма підтримки мікро-, малих та середній підприємств в період війни. Завдяки програмі Best Benefits маєте можливість заощадити до 350 000 грн при купівлі авто та до 1 800 000 грн при купівлі сільськогосподарської та спецтехніки.
Головні особливості програми:
  1. Аванс від 20% та строк до 5 років.
  2. Мінімальний пакет документів.
  3. Рішення щодо фінансування за 30 хвилин.
  4. Програмою можуть скористатись більш ніж 95% всіх мікро-, малих, середніх підприємств та ФОП, зареєстрованих в Україні.
Програма Best Benefits — це 30% компенсації на фінансування, 30% компенсації на страхування каско та 30% компенсації на всі витрати пов’язані з реєстрацією транспорту.

Подати заявку можна тут 🔍

День фінансів: прибуток банків, умови скасування валютних обмежень, схвалення Ukraine Facility на 50 мільярдів євро
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас