Як ухилянтам платити по кредитах, якщо рахунок заблокований з подачі ТЦК: пояснення банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як ухилянтам платити по кредитах, якщо рахунок заблокований з подачі ТЦК: пояснення банків

Кредит&Депозит
22497
Як ухилянтам платити по кредитах, якщо рахунок заблокований з подачі ТЦК: пояснення банків
Як ухилянтам платити по кредитах, якщо рахунок заблокований з подачі ТЦК: пояснення банків
Чоловіки, які можуть стикнутися з блокуванням банківського рахунку внаслідок несплати штрафів за порушення правил військового обліку, все одно зможуть гасити свої кредити через спеціальний рахунок, який буде для них створено для цієї мети.
Про це свідчать відповіді технічної підтримки українських банків, повідомляє видання Delo.ua.

Читайте також: Банк заблокував картку: чому можна раптово втратити доступ до своїх грошей

Зокрема, як кажуть у банку ПУМБ, арешт рахунку здійснюватиметься на підставі постанови Державної виконавчої служби, а примусове списання коштів — на підставі відповідної платіжної інструкції від неї.
Якщо ж користувачу треба повертати кредит, для цього буде створено «транзитний» рахунок, куди можна буде зараховувати гроші саме на сплату кредиту. Банк або повідомить його клієнту сам, або ж його можна буде запитати у чат-підтримки.

Читайте також: Економічне бронювання від мобілізації. Варіанти, що розглядаються

В свою чергу, в monobank зазначають, що повертати кошти через спецрахунок можна буде за номером картки чи IBAN, зокрема й при сплаті третьою особою зі вказанням відповідного коментаря щодо призначення платежу. Відповідно, для сплати штрафу, а не повернення кредиту, реквізити треба буде уточняти у Виконавчої служби.
Натомість у А-Банку прокоментувати ситуацію відмовилися, посилаючись на те, що вказаний закон наразі ще не набув чинності.
Нагадаємо, 9 травня Верховна Рада ухвалила закон, яким штрафи за порушення військового обліку у воєнний час та за ухилення від мобілізації збільшуються для громадян до 17−25 тисяч гривень, рішення про які ТЦК ухвалюватимуть без протоколу та присутності самого порушника.

Читайте також: Штрафи для ухилянтів до 25 500 грн: коли, як, та на які суми

Однак через такі розміри штрафів багато громадян, ймовірно, можуть просто не мати грошей аби сплатити їх, що спричинить блокування рахунків в рамках процедури виконавчого провадження.
Раніше у парламенті обговорювали ідею прописати безпосередньо в законопроєкті про мобілізацію можливість блокування рахунків ухилянтам, але від неї зрештою відмовилися.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас