День фінансів: нові карантинні норми, прогноз щодо курсу, приховані функції додатку monobank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: нові карантинні норми, прогноз щодо курсу, приховані функції додатку monobank

459
З понеділка, 20 вересня, набули чинності нові карантинні норми. Finance.ua дізнався подробиці. Разом з тим Кабінет міністрів прийняв рішення продовжити карантин в Україні до 31 грудня.
До інших новин:
  • Схвалено проект космічної програми. Урядовий комітет з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості та інфраструктури ухвалив рішення про схвалення проекту Закону України «Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки».
  • Приховані функції додатку monobank. Раптом ви ще не знали… Якщо картку monobank піднести до андроїд-смартфона з NFC і трохи потримати, додаток відкриється в режимі переказу на цю картку. Також в налаштуваннях є вимикач цієї функції для тих, хто носить телефон разом з картками. Про цю та інші приховані функції нагадав співзасновник monobank Олег Гороховський.
День фінансів: нові карантинні норми, прогноз щодо курсу, приховані функції додатку monobank
Так, серед підприємств на першому місці мережа гіпермаркетів «Епіцентр К». Слідом за нею – найбільший банк України ПриватБанк. А от серед фізосіб у лідерах п’ятий президент України.
  • Контрабанда на 7 млн. Везли з Росії та Китаю. У Харкові правоохоронці викрили масштабну мережу з реалізації контрафактних товарів з Росії та Китаю. Зловмисники налагодили схему незаконних поставок товарів для туризму і відпочинку – рибальських снастей, спорядження, браконьєрських тенет тощо. На складах виявлено товару на 7,2 млн грн.
  • Податкова амністія для держслужбовців. Депутати дійшли згоди дозволити держслужбовцям, які не виконували публічні функції з 1 січня 2010 року, взяти участь у податковій амністії. Нагадаємо, що 1 вересня розпочалася так звана «податкова амністія» (одноразове (спеціальне) добровільне декларування).
  • Аналітики КШЕ спрогнозували курс долара. Аналітики Київської школи економіки (КШЕ) вважають, що обмінний курс у 2022 році не перевищить 28,0-28,2 гривні за долар США. У 2022 році навіть при зростанні цін на енергоносії і погіршенні платіжного балансу гривня навряд чи ослабне до спрогнозованого урядом показника. Спеціально для Finance.ua аналітики Альпарі і Roboforex повідомили, чого чекати від курсу цього тижня.
  • Підвищення на 200 грн. Ні, це не жарт. Міністр фінансів пояснив підвищення мінімальної зарплати у 2022 році всього на 200 гривень (до 6700 грн). З його слів, запропонований темп є достатнім. «Тут важливо не нашкодити. Підвищувати мінімальну заробітну плату треба акуратно, з урахуванням макроекономічних факторів, враховувати рівень споживання і те, що бізнес повинен мати можливість платити такі заробітні плати, і дивитися на рівень інфляції», — говорить він. Міністр зазначив, що швидке зростання заробітних плат, в тому числі і мінімальних, — це інфляційний фактор.
  • Якщо вам часто не вистачає зарплати, і ви змушені брати кредити – рекомендуємо уважно читати кредитні договори. У спеціальному відео на Youtube-каналі Finance.ua ми розглянули важливі пункти кредитного договору. Розповімо вам, на що слід звертати увагу, щоб не потрапити в неприємну ситуацію.
#трохиреклами До речі, спонсор сьогоднішньої розсилки Є-Гроші. МФО, в якій приємно обслуговуватися. Вони не хочуть, щоб ви переплачували за кредитами. Тому навіть допомогли нам створити цілий комікс, в якому легко можна дізнатися:
  • чи існують «безкоштовні кредити»;
  • як виявити приховані платежі і комісії;
  • за якими критеріями краще обирати МФО.

Почитати комікс-інструкцію можна за цим посиланням

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас