День фінансів: пропозиція Зеленського щодо РРО, 8-10 капіталів за monobank, відповідь Кличка стосовно «Аркади» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: пропозиція Зеленського щодо РРО, 8-10 капіталів за monobank, відповідь Кличка стосовно «Аркади»

904
У останній день осені, 30 листопада, поговоримо про державну підтримку для бізнесу, механізм реновації житла, випробування Moderna:
Підтримка бізнесу в умовах карантину. Українська влада напрацювала три блоки підтримки бізнесу в умовах пандемії коронавірусу. Компенсацію від держави отримають працівники підприємств, які можуть бути закриті повністю при введенні локдауну; підприємці, які змушені будуть скоротити свій час; підприємства, які також, можливо, зупиняться, якщо буде введено локдаун.
Локдаун з 24 грудня? Як пишуть деякі ЗМІ, в Кабінеті міністрів нібито погодили дату введення локдауну. Обмеження почнуть діяти 24 грудня і триватимуть до 15 січня.
Зеленський пропонує відтермінувати впровадження РРО. Президент рекомендує Верховній Раді відтермінувати впровадження обов’язкового використання програмних РРО для ФОП другої-четвертої груп до 1 січня 2022 року замість 1 квітня 2021 року. Також він пропонує ввести поняття «дистанційні послуги» та передбачити незастосування РРО під час надання дистанційних послуг.
Поки ж… ПриватБанк почав впровадження програмних РРО для бізнесу. Найближчим часом банк планує розширення лінійки моделей POS-терміналів, які будуть працювати з ПРРО.
Кличко дав відповідь інвесторам «Аркади». Сьогодні під офісом Президента в черговий раз мітингували інвестори банку «Аркада» з вимогою добудувати їхні квартири. Як згодом заявив мер Києва Віталій Кличко, протягом двох тижнів буде запропонований алгоритм добудови житла для ошуканих інвесторів банку «Аркада».
Також в Україні розроблять механізми реновації житла. Більша частина житлового фонду в Україні застаріла і потребує масштабної реконструкції. У Мінрегіоні розробили законопроект, який вирішує всі правові колізії в питанні реновації житла.
День фінансів: пропозиція Зеленського щодо РРО, 8-10 капіталів за monobank, відповідь Кличка стосовно «Аркади»
У законопроекті передбачається, що реконструкції підлягають багатоквартирні будинки, об’єкти інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, розташовані в межах кварталу застарілого житлового фонду.
Якщо monobank вирішать продати… Співзасновник monobank Олег Гороховський розповів, що monobank як банк і технологічна компанія може коштувати близько 8-10 його капіталів, якщо власники вирішать продати проект. Водночас на запитання про те, чи буде проект продаватися, Гороховський відповів: «Не факт». Оскільки не знає, куди після кеш-ауту вкласти гроші від продажу, «щоб вони потім приносили стільки, скільки приносять кошти, вкладені в monobank».
Дослідження від Moderna. Завершимо хорошими новинами. Ефективність вакцини від коронавірусу, яка була розроблена американською компанією Moderna, при первинному аналізі склала 94,1%. При цьому ефективність препарату при тяжких випадках захворювання склала 100%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас