День фінансів, 9 лютого: приві(а)т, Крумханзл; в перший клас по-новому; експортні рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 лютого: приві(а)т, Крумханзл; в перший клас по-новому; експортні рекорди

727
П’ятниця, 9 лютого, надала безліч відповідей щодо Приватбанку, порадувала експортними рекордами України, і розкрила для батьків і дітей змінений порядок прийому в перший клас.
Приватбанк – навколо й навкруги:
Приві(а)т, Крумханзл. Національний банк погодив кандидатуру Петра Крумханзла на посаду голови правління Приватбанку. Крумханзл раніше працював у провідних банках ЄС. Досвід роботи в Україні він також має.
Вже не один. НБУ пояснив пильну увагу до приватних клієнтів «Привату». Коментуючи запит НБУ до керівництва Приватбанку щодо транзакцій топ-менеджерів, журналістів і ведучих телеканалу 1+1, Рожкова розділила обурення громадськості. Правда, розчарована вона була зовсім не самим фактом запиту.
Коли без держави? Данилюк під час прес-конференції в Дніпрі повідомив, коли держава планує повністю вийти з капіталу Приватбанку. Ціна продажу банку залежатиме від ситуації, яка буде на ринку на момент продажу банку.
“НеПриватні” новини:
Експортні рекорди. Україна б’є експортні рекорди. Так, найбільше вподобали українську птицю в Голландії, а найбільшими покупцями нашого цукру стали Туреччина, Узбекистан і Лівія.
Де беруть? Змінили порядок прийому в перший клас. Нововведення придумали, щоб порівну розподілити навантаження на навчальні заклади та окремі класи.
Тарифи для олігархів. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає керівництво Національної комісії з регулювання ринку електроенергетики і комунальних послуг переглянути методику нарахування RAB-тарифів. Прем’єр вважає, що нова методика несправедлива і може призвести до необґрунтованого подорожчання електроенергії для споживачів.
Герега купує. Компанія Renvior Trading Limited, яка належить народному депутату і власнику мережі будівельних магазинів “Епіцентр” Олександру Герезі, має намір придбати ще одну аграрну компанію.
Пільги на 881 грн. У 2018 році сума податкової соціальної пільги зросла до 881 грн. «Розмір податкової пільги становить 50% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб (в розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року. У 2018 році ця сума зросла до 881 грн. (50% від 1 762 грн. прожиткового мінімуму станом на 1 січня 2018 року)», – йдеться в повідомленні ДФС.
Монетизація. Міністерство фінансів завершило процес підготовки змін до постанови Кабінету міністрів, що передбачає повну монетизацію пільг і субсидій по оплаті за утримання багатоквартирного будинку, прибудинкової території та вивезення сміття. У разі прийняття постанови, кошти на оплату житлокомпослуг будуть перераховуватися на особистий рахунок отримувача субсидії в банківській установі або через відділення поштового зв’язку “Укрпошти” з 1 квітня 2018 року.
До речі!
Ще 6 грудня 2017 Петро Порошенко підписав Закон «Про житлово-комунальні послуги», який серед іншого передбачає введення пені за прострочену оплату житлово-комунальних послуг. І хоча Закон набере чинності через 6 місяців з дня його оприлюднення, а стягнення пені почне діяти з 1 січня 2019 року, виробити звичку вчасно оплачувати рахунки онлайн варто вже сьогодні. Як це зробити максимально швидко і зручно, можна почитати в спеціально підготовленій нами статті. Користуйтеся.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас