Рада выделила 800 млн гривен на кислородные станции для COVID-больниц — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада выделила 800 млн гривен на кислородные станции для COVID-больниц

Казна и Политика
173
П’ятниця. 16 квітня. Декілька важливих рішень від Верховної Ради, Президента та НБУ.
Пільгове розмитнення «єврономерів». Верховна Рада ухвалила законопроекти про пільгове розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Пільгове розмитнення буде діяти протягом 180 днів після того, як закони введуть в дію. За новою формулою вартість авто не береться до уваги, а для його легалізації будуть враховуватися тільки вік, об’єм і тип двигуна. За задумом авторів законопроектів, повна вартість розмитнення не повинна перевищувати 1000 євро.
До речі, для водіїв підготували ще одне нововведення. Нардепи прийняли за основу законопроект, яким пропонують не надсилати «листи щастя» водіям, які сплатили штраф протягом 15 днів. Зараз постанову надсилають всім порушникам без винятку.
«Декретна відпустка» для чоловіків. Рада прийняла закон, яким врегулювала питання рівних можливостей догляду за дитиною для обох батьків. Згідно зі змінами, чоловіки також зможуть скористатися відпусткою по догляду за дитиною на три роки або більше. Також в Україні з’явиться «соціальна відпустка» при народженні дитини на 14 днів. Її зможуть отримати: чоловік, батько (якщо шлюб не укладено), бабуся чи дідусь, інший повнолітній родич, який доглядає за дитиною.
Протидія рейдерству. Депутати також прийняли за основу законопроект, спрямований на вдосконалення механізму протидії рейдерству. Документ ліквідує низку перешкод для належного захисту права власності та корпоративних прав в Україні.
Особливий режим для IT. Рада прийняла за основу законопроект про впровадження в Україні особливого правового режиму «Дія.City». Планується, що завдяки Дія.City зросте зарплата в українському IT-секторі, податки знизяться в 5 разів у порівнянні з загальною податковою системою, працівники отримають соціальні гарантії, а інвестори — захист на законодавчому рівні.
Е-паспорти прирівняли до звичайних. Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким електронні паспорти громадян України в «Дії» прирівнюються до їх фізичних аналогів. З 23 серпня цього року цифрові документи можна буде використовувати під час подорожей залізницею або літаком в межах України, під час медичного обслуговування або банківських операцій тощо.
Крім того, Зеленський вніс пропозицію в РНБО розробити новий законопроект про олігархів. «Такого у нас в Україні не було. Вважаю, що сьогодні це один із пріоритетів — розробити базовий законопроект про статус олігарха в нашій країні: що буде з такими людьми, які будуть вводитися санкції, як олігархи будуть перетворюватися на бізнесменів», — зазначив президент.
Приватизація ПриватБанку. Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що ПриватБанк незабаром виставлять на продаж. На його думку, приватизація ПриватБанку, якому належить 20% українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, в тому числі з США і ЄС. Крім того, процес приватизації допоможе українській банківській системі здобути більшу незалежність і сприятиме роботі банків відповідно до ринкових принципів.
Прогноз курсу долара від бізнесу. Нацбанк провів опитування серед керівників компаній. Так, середнє значення обмінного курсу, яке респонденти очікують через 12 місяців, становить 29,15 грн/дол. США (в попередньому кварталі – 29,68 грн/дол. США). Понад 37% підприємств вважають, що обмінний курс буде коливатися в межах від 29,01 грн/дол. США до 30,00 грн/дол. США.
Зняття з реєстрації місця проживання. Іноді бувають ситуації, коли потрібно зняти з реєстрації мешканця, який тривалий час не мешкає в квартирі. Наприклад, з’являється необхідність продати житло або приватизувати його, зменшити розмір комунальних послуг або оформити субсидію. Finance.ua вирішив розібратися, як правильно це зробити:

Як зняти з реєстрації людей, які довго не живуть в квартирі або будинку 🏡

По материалам:
РБК-Україна
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас