Київ посилює контроль за платним паркуванням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ посилює контроль за платним паркуванням

Казна та Політика
1142
Понеділок, 1 лютого. День відкриттів. Прямих і опосередкованих.
Перший в Україні. Сьогодні в Blockbuster Mall (проспект Степана Бандери, 34 В, Київ) відкрився перший в Україні офлайн-магазин шведської компанії IKEA, найбільшого в світі ритейлера меблів і товарів для дому. Нагадаємо, IKEA офіційно заявила про відкриття першого в Україні магазину ще у вересні 2018 року. Спершу передбачалося, що об’єкт з’явиться в ТРЦ Ocean Mall в середині 2019 року.
Сума держборгу на кожного. У січні державний борг України збільшився на 9,9 млрд грн до 2,5 трлн грн. Як пише «Ціна держави», в розрахунку на кожного українця державний борг в січні зріс до 61 790 грн, або трохи більше $ 2 тис.
“Податок на Google". В Україні пропонують створити механізм, який дозволить зрівняти нерезидентів з резидентами, завдяки чому буде наповнюватися бюджет країни. Так званий «податок на Google» — це окремий випадок оподаткування ПДВ. По суті, це додаткова плата за надання електронних послуг.
Облік оборотів для ФОП. Як повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, найближчим часом підвищувати податкові ставки для фізосіб-підприємців не будуть. При цьому з 2022 року запустять обов’язковий облік їхніх оборотів, що дозволить відокремити справді дрібний бізнес від середнього і великого, який використовує ФОП для мінімізації податкових платежів.
Зарплати «як в Польщі або Словаччині». Очікуайте… Уряд ставить завдання до 2030 року вийти за середніми зарплатами в Україні на рівень Польщі або Словаччини, каже прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Київ посилює контроль за платним паркуванням
Він також нагадав, що минулого тижня Кабмін схвалив проект закону про впровадження системи стимулюючих заходів для громадян, які працювали за кордоном і повернулися в Україну. Держава готова виділяти до 150 тисяч гривень кожній такій людині. Все, щоб допомогти з початком власного бізнесу.
До 3 тис. дол. та SMS-підтвердження для виходу з дому. У світі триває боротьба з пандемією. Деякі країни налаштовані дуже рішуче. Так, в Ізраїлі прийнято закон, який збільшив удвічі штрафи за порушення режиму ізоляції. Максимальний штраф за порушення правил збільшиться до 3 тис. доларів США. А Словаччина і зовсім розглядає введення SMS-підтвердження для виходу з дому.
Шість проектів концесійних доріг. За словами міністра інфраструктури Криклія, в Україні планують провести конкурси за шістьма проектми будівництва концесійних доріг. На першому етапі програми будуть відремонтовані ділянки загальною протяжністю близько 1400 км. Нагадаємо, ці дороги не будуть платними для громадян. За інфраструктуру буде платити держава, але в розстрочку протягом 20−30 років.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас