День фінансів: основні цифри держбюджету-2022, новинки від Apple, розмитнення авто через «Дію» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: основні цифри держбюджету-2022, новинки від Apple, розмитнення авто через «Дію»

304
Поки компанія Apple презентувала свої нові смартфони iPhone 13, планшети iPad і годинники Apple Watch (тут ми коротко розповідаємо про всі новинки), Кабінет Міністрів затверджував держбюджет-2022:
Основні цифри держбюджету-2022. Кабмін затвердив проект закону про державний бюджет на 2022 рік. Серед головних цифр у проекті держбюджету на наступний рік: середньомісячна зарплата – 15 258 гривень, середній курс гривні до долара – 28,6-28,7 грн/долар, інфляція (грудень до грудня) складе 6,2%. У матеріалі за посиланням розповідаємо більше деталей щодо держбюджету на 2022 рік.
День фінансів: основні цифри держбюджету-2022, новинки від Apple, розмитнення авто через «Дію»
Додамо лише, що на фінансування субсидій на житлово-комунальні послуги у проекті держбюджету-2022 передбачено 34 млрд грн. А на пенсійне забезпечення пропонується передбачити в 2022 році 200,6 млрд грн.
До речі, Верховна Рада розгляне законопроект Про внесення змін до держбюджету-2021. В цілому законопроектом пропонується внести зміни до видаткової частини бюджету, збільшивши її на 39,41 млрд грн — з 1,345 трлн грн до 1,384 трлн грн.
Допомоги по безробіттю по-новому і гроші на бізнес. Кабмін планує модернізувати сферу зайнятості. Так, планується підвищити мінімальну межу страхового стажу для визначення розміру допомоги. Документ також передбачає введення держпідтримки для підприємств, які візьмуть на роботу тривалих безробітних. Також законопроект пропонує надавати фінансову допомогу безробітним для організації підприємницької діяльності.
Розмитнення авто через «Дію». Уряд також прийняв постанову, яка дасть старт реалізації експериментального проекту з розмитнення транспортного засобу через «Дію». Як пояснив прем’єр-міністр Денис Шмигаль – це можливість через смартфон подати необхідні документи, оплатити митний збір, і завершити митне оформлення в автоматичному режимі.
Крім того, Мінцифри восени представить нові сервіси в «Дії». Незабаром для всіх користувачів додатку будуть запущені сповіщення про перевірку банком кредитної історії особи. З’явиться можливість призначення та перерахунку пенсії, допомоги одиноким матерям та отримання субсидії на оплату комунальних послуг.
15 найкомфортніших банків України за версією Forbes. Згідно з рейтингом українського журналу Forbes, найкомфортнішим банком для фізосіб із 73 установ, що діють в країні, став ПриватБанк. Він набрав 74 бали зі 100 можливих за трьома критеріями: розмір ставок і комісій, зручність, надійність. Друге місце в списку з 65 балами посів державний Ощадбанк. Трійку лідерів замикає фінустанова з приватним капіталом – банк ПУМБ.
Дію зелених COVID-сертифікатів продовжили. Кабінет Міністрів продовжив дію зелених сертифікатів міжнародного зразка до одного року. Вони доступні після повного курсу вакцинації від COVID-19. Додамо, що адаптивний карантин в Україні працюватиме за новими правилами з 20 вересня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас