День фінансів: умови для нового траншу, індексація пенсій, зарплати ІТ-фахівців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: умови для нового траншу, індексація пенсій, зарплати ІТ-фахівців

679
В понеділок, 13 вересня — про доходи, податки та успіхи українців.
Умови для траншу. Україна отримала перший транш від банку в 350 мільйонів доларів у липні. Як розповіла віце-президент СБ у справах регіону Європи і Центральної Азії Анна Б’єрде, перспективи другого траншу залежать від підтримки адекватної макроекономічної бази.
  • Вона також прокоментувала впровадження накопичувального рівня пенсійної системи в Україні. Як вона зазначила, він може бути введений за рахунок перерозподілу витрат між роботодавцем, співробітником і урядом, але не повинен впливати на поточні надходження Пенсійного фонду України.
Індексація пенсій. Минулого тижня Верховна Рада підтримала урядовий законопроект, який виправив недоліки пенсійної реформи 2017 року. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, індексація пенсій проводитиметься щорічно 1 березня для всіх категорій пенсіонерів. Раніше військові та вчені були виключені з механізму індексації.
Зарплати айтішників. За даними grc.ua, середня заробітна плата ІТ-спеціаліста становить 54 700 грн. В середньому в Україні вакансії перекривають попит серед шукачів на 71%. Але якщо говорити про великі міста, то співвідношення вакансії-кандидати становить один до одного або вакансій і взагалі більше, ніж кандидатів.
Заощадження українців. Голова Мінсоцполітики Марина Лазебна стверджує, що переважна більшість сімей мають заощаджения, яких вистачить не більше ніж на 3 місяці. У 50% домогосподарств мешкає хоча б один пенсіонер. Тому, якщо працюючі члени сім’ї втрачають роботу, то пенсія залишається єдиним джерелом існування. У 2020 році найбільше безробітних було серед людей 35−39 років.
ФОП і податки. За 2020 рік фізособи-підприємці сплатили 52 млрд гривень податків, з них 37 млрд — платники єдиного податку. Найбільше грошей принесли підприємці, котрі займаються торгівлею, інформаційною діяльністю, а також професійною, науковою та технічною діяльністю.
До речі, в 2020 році компанія АТБ сплатила 15,6 млрд грн податків, а річний товарообіг склав 149,8 млрд грн. А ще в 2002 році в Дніпрі (де компанія починала свій бізнес) ходили чутки про банкрутство АТБ. Більше фактів про найбільшу на сьогодні мережу продуктових супермаркетів України дізнавайтеся в нашому спецпроекті:
День фінансів: умови для нового траншу, індексація пенсій, зарплати ІТ-фахівців

Історія про те, як «Берізка» і «Клен» стали АТБ 🔥

Небіометричні закордонні паспорти в «Дії». В додатку «Дія» стали доступними небіометричні закордонні паспорти, видані після 2015 року. Такий паспорт повинен підтягнутися автоматично. При цьому паспорт-книжечка на платформі не відображається.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас