День фінансів: про тарифи на «комуналку», взаємодію «інвестнянь» з інвесторами, е-квиток для проїзду в транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: про тарифи на «комуналку», взаємодію «інвестнянь» з інвесторами, е-квиток для проїзду в транспорті

313
Середа, 23 червня. Рішення Кабміну щодо роботи «інвестнянь» та продажу землі, а ПриватБанку – щодо розмірів комісій за оплату послуг.
Тарифи на «комуналку». Згідно з прогнозом економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки, тарифи на гарячу воду та опалення в 2021 році збільшаться на 33%, в 2022 – на 6%, а в 2023 році – на 5%. Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення зростуть у 2021 році на 20%, у 2022 році – на 11%, у 2023 році – на 5%, у 2024 році – на 5%. Утримання будинків, споруд та прибудинкових територій подорожчає в 2021 році на 10%, в 2022 році – на 10%, в 2023 році – на 5%, в 2024 році – на 5%.
Крім того, Міненерго планує оновити постанову про спецзобов’язання на ринку електроенергії. Згідно з планом, ті верстви населення, які споживають до 100 кВт/год електроенергії на місяць, отримають зниження тарифу. Так, для тих, у кого рівень споживання електроенергії вище 100 кВт/год, тариф може збільшитися з 1,68 до 2,5 грн за 1 кВт/год.
Вимоги до інвесторів. Сьогодні Кабмін схвалив порядок взаємодії «інвестнянь» з інвесторами і владою, що допоможе забезпечувати належну підготовку проектів і реалізувати прийнятий раніше закон. Також були затверджені вимоги до інвестора щодо його фінансової спроможності. Йдеться про критерії достатності капіталу, питання грошового потоку і ресурсу для інвестицій.
Е-квиток для проїзду в міському транспорті. Кабмін схвалив і направив у Раду законопроект про введення в Україні електронного квитка, який діятиме на автомобільному та міському електротранспорті. Такий квиток буде працювати нарівні з традиційними квитками. Як очікують в уряді, це створить умови для належного функціонування автоматизованої системи оплати проїзду.
Оновлена процедура продажу сільгоспділянок. Кабінет міністрів надав переважне право купівлі сільгоспділянок орендарям після відкриття ринку з 1 липня. За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, уряд вніс зміни до порядку ведення Державного реєстру прав на нерухоме майно. Це дозволить забезпечити повністю коректну процедуру продажу і правильне оформлення всіх відомостей в реєстрі.
ПриватБанк підвищив комісію за оплату послуг. Як розповів прес-секретар ПриватБанку Олег Серга в коментарі журналістам порталу Обозреватель, банк підвищив комісії на оплату послуг і товарів через Приват24: замість 1 грн доведеться платити 0,5% від суми. Йдеться про комісію не за перекази, а за оплату товарів і послуг бізнесу за допомогою Приват24. Зараз таке нововведення ввели в Донецькій, Київській, Луганській, Харківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях, а до кінця року поширять по всій країні.
До речі, не всі знають, що повернути гроші за покупку можна за допомогою банківської послуги – чарджбеку. Схема повернення грошей виглядає таким чином: платник подає в банк заяву, банк проводить власне розслідування і якщо погоджується з наявністю підстав, виставляє претензію банку-одержувачу. У новому матеріалі ми вирішили детально розповісти читачам всю процедуру чарджбеку:

Як повернути втрачені гроші на банківську картку 💳💸

Нагадаємо, що в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми публікуємо більше корисних інструкцій і лайфхаків. Рекомендуємо підписатися!
Нові правила мікрокредитування. Голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев нагадав, що в Україні діють нові правила мікрокредитування з чітко визначеною максимальною сумою штрафів та пені. Зокрема, для українців, які беруть мікрокредити, встановили максимальну суму нарахованих штрафів і пені — не більше подвійної суми взятого кредиту. За словами депутата, це дуже важливий закон, який врятує українців від тиску і несправедливості мікрокредиторів.
⚡⚡⚡ Хочемо також нагадати, що 1 липня пройде щорічний профільний, професійний захід про бізнес, стратегію, джерела прибутку, тренди, ризики і технології для мікрофінансування – МФО саміт 2021.
День фінансів: про тарифи на «комуналку», взаємодію «інвестнянь» з інвесторами, е-квиток для проїзду в транспорті
На заході експерти розкажуть, як МФО може стати необанком. Будуть розглянуті питання: пошуку нових можливостей і точок зростання для бізнесу, маркетингові тренди, ключові складові побудови ефективних діджитал стратегій. Взяти участь можна, зареєструвавшись за посиланням.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас