Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)

Кредит&Депозит
2237
Минулої п’ятниці, 21 травня, в столичному Regent Hill відбулася церемонія нагородження за особливі досягнення в банківській сфері – FinAwards-2021.
Засновники премії – популярні сайти України про фінанси та інвестиції Finance.ua та Minfin.com.ua. А її організатор — один із провідних конференц-майданчиків країни у сфері фінансів і технологій, компанія BankOnline.
Конкурс проводиться вже 4-й рік поспіль.
Переможці у всіх номінаціях, окрім «Народний банк» і «Стійкий банк», визначалися шляхом голосування незалежного авторитетного журі, експертної групи редакції сайтів Мінфін, Finance.ua та відкритого голосування читачів сайту.
«Головне завдання Finance.ua та „Мінфін“ залишається незмінним: ми допомагаємо клієнтам знаходити найкращі фінансові рішення, які доступні та можливі для них. Ми шукали найкращі продукти, і ми їх знайшли. Я не втомлююся повторювати, що рітейл сьогодні – найдинамічніший напрямок фінансового бізнесу. Ми вирішили піти цьогоріч за трендом і об’єднати не тільки банківську спільноту, а також страхові й мікрофінансові компанії. Сьогодні зібрали людей, які створюють, просувають фінансові продукти, створюючи фінансовий ландшафт для українців», — зазначив співзасновник компанії Treeun Іван Євтушенко під час своєї вітальної промови.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
Він також звернув увагу, що минулий рік, коли звичний світ зламався, ми всі почали шукати відповідь на питання: як прискорити цифрову трансформацію компаній, як управляти бізнесом онлайн і без офісу, як бути конкурентним і надавати найкращі послуги.
«Головним принципом став — „Трансформуйся, або зникни“. FinAwards також трансформувався. За цей рік ми об’єднали всі 55 компаній, які взяли участь у нашому конкурсі. 24 експертні журі та тисячі клієнтів вибирали найкращих лідерів своєї галузі. І ми отримали реально класні результати», — резюмував Іван Євтушенко.
Загалом було представлено 25 номінацій, в межах яких нагороджувалися банки, МФО, страхові компанії. Були й персональні нагороди для керівного складу цих організацій.
Найстійкіший банк
Загалом у номінації були представлені 10 банків. Та звання найстійкішого банку знову виборов Райффайзен Банк Аваль.
«Це для нас гордість. Райффайзен Банк Аваль — це завжди надійність і впевненість у завтрашньому дні. Група Райффайзен є однією з найстабільніших і надійних груп у Європі», — коментує перемогу Юлія Мороз, директорка департаменту каналів продажу та дистрибуції Райффайзен Банку Аваль.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Срібним» призером номінації став Креді Агріколь Банк, а «бронзу» отримав ОТП Банк.
Народний банк, найкращий застосунок, найкраща кредитна картка і не тільки
У номінації на звання найкращої кредитної картки перемогла «Чорна картка» від monobank | Universal Bank, що, мабуть, не здивувало нікого з присутніх.
Того вечора monobank взяв чимало нагород, зокрема, і за найкращий мобільний застосунок. Також monobank отримав звання «Народний банк».
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Усе, що ми робимо, ми робимо з турботою про клієнтів. Наші продукти й сервіси розроблені, щоб клієнти відчули турботу. Щоб банківські послуги не навантажували їх, і щоб вони відчували легкість, користуючись усім, що ми можемо запропонувати», — розповів Finance.ua Андрій Звізло, директор департаменту продуктів роздрібного бізнесу та транзакційного банкінгу, член правління Універсал Банк.

Замовити «Чорну картку» й собі 💳

«На мою думку, застосунок monobank найбільше полюбляють за його „юзабельність“. Ми врахували попередній досвід і намагалися зробити його максимально зручним для клієнтів. Жодних зайвих екранів і кнопок. Адже має бути просто й ще простіше. Також в моно працювала програма „ачівок“ (досягнень. — Ред.), які збирали клієнти, тобто у нас багато розважального контенту, навіть ігри є», — додала заступниця голови правління Універсал Банку Юлія Акуленко.
Іще monobank отримав першість за найкращу програму лояльності та за найкращу рекламу. Ролик побудований на грі слів з «моно» (можна. — Ред.): «Банк у телефоні mono?». Також monobank переміг у номінації на найкращий депозит.
Найкраща дебетова картка
Найкращою у своєму сегменті другий рік поспіль стає дебетова картка ПУМБу «всеКартка» з нульовою комісією за:
  • відкриття та обслуговування;
  • поповнення будь-яким способом;
  • зняття в будь-якому банкоматі України;
  • перекази на картки будь-якого банку (за умови переведення в гривні);
  • поповнення мобільного та оплату комунальних послуг в ПУМБ Online.

Замовити «всеКартка» й собі 💳

Загалом у номінації були представлені 23 претенденти. У трійці лідерів опинилися ПриватБанк з карткою «Для виплат», і monobank з «Білою карткою».
Найкращий банк для підприємців
Серед 15 банків, представлених в номінації, найбільше голосів зібрав ПриватБанк він і став найкращим в обслуговуванні малого та середнього бізнесу.
«Основним є ще те, що ми чуємо скарги клієнтів — у нас великий контакт-центр. Спектр послуг у банків приблизно однаковий, а сервіс, зручність, швидкість, можливість достукатися і розв’язати проблему — це допомагає клієнтам обрати Приват», — розповів Finance.ua керівник дирекції по роботі з бізнес-клієнтами ПриватБанку Євген Заіграєв.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
Найтехнологічніші банки України
У номінації загалом були представлені 8 банків. Першість серед них також здобув ПриватБанк з проєктами розумний ключ (КЕП) SmartID, FacePay24, готівка на касі й електронний абонемент у Приват24 на паркування.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
На другому місці опинився Ощадбанк. А третє місце посів Альфа-Банк.
Усі номінанти-переможці відзначили важливість технологій у нашому житті, особливо в такі непрості часи пандемії і локдаунів.
Найкращий банк з дистанційним обслуговуванням
У цій номінації змагалися банки, які надають клієнтам технології і сервіси, що дозволяють здійснювати основні фінансові операції дистанційно, такі як інтернет-банк, мобільний банк, клієнт-банк для юридичних осіб, чат-боти в месенджерах, цілодобовий контакт-центр, банкомати й термінали самообслуговування.
Переможцем став Альфа-Банк. Окрім інтернет-банку та мобільного банкінгу, Альфа-Банк в лютому 2021-го дозволив користувачам відкривати платіжні картки віддалено через застосунок «Дія». Така ідентифікація займає всього 5 хвилин: потрібно лише встановити на смартфон цифровий банк Sense SuperApp, вибрати пакет послуг із дебетовою карткою і пройти ідентифікацію через «Дію».
Друге місце в цій номінації посів monobank, а третє – ПриватБанк.
Найкращий кредит готівкою
З 13 номінантів першість здобув Ідея Банк з продуктом «На старт». 30 тис. грн видаються з мінімумом документів і без довідки про доходи на максимальний термін — 24 місяці. Реальна процентна ставка складає 70,05% річних.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Наш кредит готівкою саме цим відрізняється від інших: там немає додаткових комісій, лише одна процентна ставка. І коли запустили в грудні 2020 року нашу новорічну кампанію, побачили, що якраз такий кредит користується популярністю. Позаяк клієнти насамперед хочуть зараз простоти», — пояснив Finance.ua член правління і директор з розвитку бізнесу Ідея Банку Володимир Малий.
Банкір року
Нагадаємо, торішній «бронзовий» призер FinAwards Кирило Шевченко, який очолював тоді Укргазбанк, тепер очолює НБУ. А його тодішній «срібний» колега по нагороді, голова правління ПУМБ Сергій Черненко цьогоріч піднявся на п’єдестал першості.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Мої амбіції – це побудова лідера фінансового ринку. Нам є з ким конкурувати, куди рухатися, є до чого прагнути. Сподіваюся, наш успіх буде закріплений новими клієнтами й новими фінансовими результатами. Дуже приємно отримати таку оцінку, адже це мікс і експертних, і клієнтських думок», — поділився своїми враженнями під час бесіди з Finance.ua переможець.
Що ж, вибір журі та клієнтів можна проілюструвати статистичними вимірами: за результатами I кварталу 2021 року ПУМБ потрапив у трійку найприбутковіших банків.
Найкращий CEO фінансового сектору
Лідерів обирали з-поміж 17 претендентів серед топменеджерів фінансових, страхових і мікрофінансових компаній, під чиїм керівництвом компанія у 2020 році досягла значних якісних показників розвитку в цілому.
Першість отримала CEO Moneyveo Альона Андронікова.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Я безмежно радію, що сьогодні у нас п’ять нагород. Три — отримала компанія, і ще дві – індивідуальні нагороди. Для мене це велика честь, така висока оцінка вражає. Я не очікувала на перемогу, для мене це стало приємним сюрпризом», — поділилася з Finance.ua своїми враженнями переможниця.
Друге місце посів Андрій Перетяжко, голова правління ARX. Третє місце — Олександр Холод, директор Швидко гроші.
Найкращі керівники
Також під час FinAwards нагороджувалися найкращі керівники маркетингу та роздробу в банківській справі. Ними відповідно стали Вікторія Губіна з ПриватБанку й Антон Тютюн з Ощадбанку.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
Прорив року серед страхових компаній
Беззаперечним лідером у цій номінації стала СК «Guardian». Компанія може похвалитися такими досягненнями за 2020 рік:
  • за даними МТСБУ, «Guardian» увійшла до ТОП-6 страховиків-лідерів за кількістю укладених договорів і сумою страхових премій за III квартал 2020 року;
  • у 2020 році СК відкрила 19 нових дирекцій;
  • також цього року СК отримала ліцензію на «Зелену карту».
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Уся компанія намагалася створити якісне обслуговування клієнтів, і при коронавірусі, і при такій кількості локдаунів продовжувала виконувати свої обов’язки та забезпечувати захист своїх клієнтів. Ми запланували подальше зростання, також будемо розширювати свою регіональну мережу, щоб забезпечувати представництво СК у всіх обласних центрах», — поділився з нами планами заступник генерального директора з правових питань компанії «Guardian» Дмитро Михайленко.
Технології та інновації серед страхових
Головну нагороду та звання найкращої в технологіях і інноваціях серед свого сегменту отримала СК «Альфа Страхування». Компанія розробила і ввела в користування такі проєкти:
  • мобільний додаток Альфа Асистанс;
  • передплатна модель страхування на продукт «Моя квартира»;
  • онлайн-покупки через сайт;
  • телемедицина як новий сервіс для обслуговування застрахованих по ДМС.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Дуже приємно бути переможцями, особливо зараз, коли діджитал — „номер 1“, і майже всі страхові намагаються стати першими в сфері фінтех. Ми бачили, як monobank перевернув фінансовий світ у банківській сфері. Тому теж намагаємося зробити прорив у страховому ринку», — прокоментував перемогу директор цифрового бізнесу і маркетингу в «Альфа Страхування» Анатолій Савін.
Найкраща МФО: якість обслуговування клієнтів, онлайн, офлайн інноваційні технології
Комерційний директор компанії Максим Параска прокоментував Finance.ua: «Стільки нового, скільки робимо ми, на ринку ніхто не робить. Ми перші були в онлайні та залишаємося лідером уже майже 8 років, усі на нас рівняються. Ми хочемо „рвати“ й розвивати цей ринок, прокачувати його, виходити на нові ніші та бути там лідером. Плюс те, як клієнтів любимо ми, ніхто їх так не любить».
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
В офлайні «золото» отримала мікрофінансова організація «Швидко гроші», яка протягом останнього року збільшувала кількість відділень і підкорювала невеликі міста.
«Для багатьох клієнтів звернення до МФО — це перше звернення до фінансової компанії. Це категорія клієнтів, яким банк недоступний. І перше торкання до фінансової відповідальності – дуже серйозна виховна частина. Ідеться про фінансову інклюзію, якою ми й займаємося. Ми вчимо клієнта нести фінансову відповідальність — нехай на невеликі суми, але він стикається з поняттям виконання своїх зобов’язань. Більшість клієнтів погашають свою заборгованість і, навчившись такої відповідальності, користуються все більшими сумами, що відкриває їм інші можливості на фінансовому ринку», — розповів Finance.ua директор «Швидко гроші» Олександр Холод.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
Найкращий СРА-оффер
CPA розшифровується як «Cost per action» — це модель ціноутворення, де рекламодавець (тобто компанія) платить за певну дію. За звання найкращої змагалися 10 компаній. Переможцем у цій битві стала компанія CreditPlus.
Керівник маркетингу CreditPlus Іван Підвисоцький каже, що компанія завжди намагається бути відповідальним партнером і робити оффер привабливим для вебмайстрів, які з нею працюють. Він також розповів, що допомогло CreditPlus отримати перемогу:
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Насамперед, це чітка робота Affiliate Manager і бек-офісу, що дозволяє робити партнерство якісним і комфортним для всіх сторін. Також це умови нашого оффера — ми завжди прагнемо досягати найвищих показників по EPC, що робить саме наш оффер прибутковим на ринку МФО», — сказав Підвисоцький.
Найпривабливіша інвестиційна пропозиція
Загалом на звання найкращої номінувалися шість пропозицій. Перше місце посіла фінансова група ICU, яка пропонує вкладатися в ОВДП на вторинному ринку. Мінімальна сума інвестиції складає 3 тис. грн, а відсоток залежить від терміну вкладення й коливається від 8% до 11,75%.
Найкращі з найкращих на фінансовому ринку — FinAwards-2021 (фото)
«Ми стали першою інвестиційною компанією, яку номінували на FinAwards, і надзвичайно приємно в перший же рік отримати нагороду. Це підтвердження наших потужних позицій на ринку інвестиційних послуг України та понад 10-річного лідерства в торгівлі ОВДП зокрема», — прокоментували перемогу в ICU, додавши, що з-поміж конкурентів їх вирізняє фокус на спрощенні та диджиталізації інвестиційних послуг.
***
Що ж, нагороди роздані й ми можемо тільки привітати всіх переможців та гостей FinAwards-2021!
Ми продовжимо пильнувати за банками, МФО, страховими компаніями та їхніми продуктами, щоб відзначити найкращих на FinAwards-2022. Радимо нашим читачам робити те саме, адже тільки гуртом ми зробимо фінансовий сектор іще кращим!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас