FinAwards-2021: Хто отримав першість за найкращу інвестиційну пропозицію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FinAwards-2021: Хто отримав першість за найкращу інвестиційну пропозицію

Особисті фінанси
542
Відбулася церемонія нагородження за особливі досягнення в банківській сфері – FinAwards 2021.
Засновники премії – популярні сайти України про фінанси та інвестиції Finance.ua і Minfin.com.ua. А її організатор — один з провідних конференц-майданчиків країни в сфері фінансів і технологій, компанія BankOnline.
Конкурс проводиться вже 4-й рік поспіль.
Переможці у всіх номінаціях, окрім «Народний банк» і «Стійкий банк», визначаються шляхом голосування незалежного авторитетного журі, експертної групи редакції сайтів Мінфін, Finance.ua та відкритого голосування читачів сайту.
Серед іншого обирали й найкращу інвестиційну пропозицію. У цій номінації були представлені проєкти/пропозиції щодо інвестування від фінансових компаній (крім банківських вкладів), які гарантують приватним інвесторам стабільний дохід з прийнятним рівнем ризику.
Хто переміг? Загалом на звання найкращої номінувалися шість пропозицій. Перше місце посіла фінансова група ICU, яка пропонує вкладатися в ОВДП на вторинному ринку. Мінімальна сума інвестиції складає 3 тис. грн, а відсоток залежить від терміну вкладення й коливається від 8% до 11,75% (на 12 місяців — 10,25%).
«Ми стали першою інвестиційною компанією, яку номінували на FinAwards, і надзвичайно приємно в перший же рік отримати нагороду. Це підтвердження наших потужних позицій на ринку інвестиційних послуг України та понад 10-річного лідерства в торгівлі ОВДП зокрема. З одного боку, ми змагалися з досвідченими гравцями на інвестиційному ринку й це тримало в напрузі. З іншого боку, у нас не було сумнівів, що інвестори високо оцінили зручність та простоту онлайн-платформи торгівлі ОВДП ICU Trade, яку ми запустили минулоріч. Наша перемога демонструє, що зручність миттєвої торгівлі ОВДП через ICU Trade в поєднанні з надійністю, пільговим оподаткуванням та високою ліквідністю держоблігацій — це саме те, що потрібно українському інвестору», — розповіли Finance.ua представники компанії.
FinAwards-2021: Хто отримав першість за найкращу інвестиційну пропозицію
В ICU кажуть, що їх з-поміж конкурентів вирізняє фокус на спрощенні та диджиталізації інвестиційних послуг: «Ми зробили інвестиції в ОВДП зручнішими та сучаснішими, і клієнти це оцінили».
Це приносить свої результати — у карантинний 2020 рік після запуску онлайн-платформи торгівлі ОВДП ICU Trade кількість клієнтів-фізосіб ICU зросла на 52%, а портфель їхніх інвестицій в ОВДП зріс на 84% – до 1,1 млрд грн.
Тепер у планах ICU — запустити мобільний застосунок.
Друге місце дісталося Альфа-Банку з можливістю вкладатися в єврооблігації України. Мінімальна сума інвестиції становить $ 1 тис. Номінальна прибутковість — 6%, а в 2020 році вона досягла 10%.
На третьому місці опинився банк Альянс з можливістю для населення інвестувати в ОВДП. Мінімальна сума вкладу — 250 тис. грн, річний дохід — 11,73%.

Довідка Finance.ua:

  • Фінансова група Investment Capital Ukraine (ICU) була заснована у 2006 році. Її робота складається з двох бізнес-напрямків: інвестиційно-банківські послуги й управління активами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас