Банкір року: хто він та чому переміг - FinAwards 2021 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір року: хто він та чому переміг - FinAwards 2021

Кредит&Депозит
4975
У п’ятницю, 21 травня, відбулася церемонія нагородження за особливі досягнення в банківській сфері – FinAwards 2021.
Засновники премії – популярні сайти України про фінанси та інвестиції Finance.ua та Minfin.com.ua. А її організатор – один з провідних конференц-майданчиків країни у сфері фінансів й технологій, компанія BankOnline.
Конкурс проводиться вже 4-й рік поспіль. Серед 25 номінацій обирали й банкіра року.
Як обирали? У номінації за звання банкіра року були представлені топменеджери банків (голови правлінь або заступники голів правлінь), під чиїм керівництвом у 2020 році банк досяг значних якісних показників в розвитку банку в цілому. Це може бути: приріст валюти балансу, зростання кількості клієнтів, висока рентабельність, хороший фінансовий результат, успішні угоди по злиттю банків, розширення каналів обслуговування клієнтів.
Хто переміг? Дванадцятьох своїх колег, яких номінували на премію, обійшов голова правління ПУМБ Сергій Черненко. Нагадаємо, торік він отримав «срібло», а переміг тоді Кирило Шевченко з Укргазбанку (нині голова НБУ. – Ред.).
«Мої амбіції – це побудова лідера фінансового ринку. Нам є з ким конкурувати, куди рухатися, є до чого прагнути. Сподіваюся, наш успіх буде закріплений новими клієнтами й новими фінансовими результатами. Мені дуже приємно отримати таку оцінку, адже це мікс і експертних, і клієнтських думок», – зазначив під час спілкування з журналістами Finance.ua Черненко.
Під керівництвом Черненка ПУМБ за результатами I кварталу 2021 потрапив у трійку найприбутковіших банків.
«Ми намагалися побудувати ефективну, прибуткову бізнес-модель. Те, що ви бачите зараз – це результат праці. Це концентрація на малому й середньому бізнесі, масовий роздріб, здоровий консерватизм у роботі. Це також відображення постійності команди, яка працює над собою, каже Черненко.
Банкір року: хто він та чому переміг - FinAwards 2021
Сергій зізнається, що 2020 рік був стресовим, але, за його словами, це був один із найефективніших років.
«Коли почалася пандемія, ми змінили фокус роботи банку. Дійшли до того, що маємо вибудувати систему підтримки клієнтів і наших співробітників. Було дуже неочікувано, що ця зміна дала резонанс, ефект у нашій клієнтській базі. До нас прийшло багато нових клієнтів, адже вони шукали таку підтримку, я б навіть сказав захист. Це дало колосальний приріст клієнтської бази. А з іншого боку, ми приєдналися до підтримки суспільства. Були одними з рекордсменів, які зібрали кошти й передали їх на підтримку лікарень. Це дало додатковий стимул для роботи наших співробітників, бо вони побачили додатковий сенс у роботі. Побачили, що ми допомагаємо суспільству проходити складний кризовий етап», – каже Черненко.
Найкращий банкір року звертає увагу, що пережити коронакризу їм допоміг досвід.
«Перехід на повний онлайн у нас відбувся за вихідні. Коли мені прислали фотографію, що навіть у кол-центрі немає жодної людини, але все продовжує працювати, для мене це було приємне підтвердження професіоналізму команди», – зазначив Сергій Черненко.
Він також поділився планами на цей рік: «Ми сильно перебудовуємо нашу команду. Намагаємося перелаштувати себе з традиційного банку до продуктової компанії. Головний фокус, куди ми наводимо наші зусилля й розробки – це діджитал-продукти. Усе, що стосується мобільного застосунку та його функціоналу».
У п’ятірку найкращих, окрім Сергія Черненка, також вийшли:
  • Михайло Рогальський, співзасновник проєкту monobank
  • Галина Пахачук, заступниця голови правління ПриватБанку
  • Олексій Руднєв, виконувач обов’язків голови правління Акордбанку
  • Олександр Писарук, голова правління, Райффайзен Банк Аваль
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас