День фінансів, 24 вересня: що вплине на курс, чому кеш знову в моді і навіщо банки вивозять валюту з країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 24 вересня: що вплине на курс, чому кеш знову в моді і навіщо банки вивозять валюту з країни

988
Четвер, 24 вересня, підтвердив, що кеш жив, кеш живий, кеш буде жити.
Тактики міжбанку і фактори щодо курсу. Експерти назвали ключові фактори, які визначають коливання курсу гривні. Як завжди, на перших ролях – невизначеність із подальшим кредитуванням України з боку МВФ. Зазначимо, заступник голови НБУ Дмитро Сологуб завив, що можливість 2 траншів від МВФ до кінця року втрачено. Він же і прокоментував зміну тактики на міжбанку.
А тим часом…
Банки вивозять валюту з країни. Українці цього року більше продають валюти банкам, ніж купують у них, тому операторам ринку довелося експортувати валютний кеш.
У новому відео 🎥 на youtube-каналі Finance.ua разом з фінансовим експертом Василем Невмержицьким ми вже обговорили: чому кеш знову в моді, і чим загрожує збільшення живих грошей в обігу.
“Нафтогаз” шукає варіанти в Укрпошті, Приваті, і Ощаді. Компанія веде переговори з Укрпоштою, а також з державними ПриватБанком і Ощадбанком про використання мережі їхніх відділень в якості контакт-центрів для тих українців, хто побажає купувати газ у “Нафтогазу” . Як стверджують, для тих споживачів, хто побажає купувати газ безпосередньо у Нафтогазу, підключитися до нового постачальника можна буде легко, достатньо відправити копії необхідних документів.
“Ковальська” інвестує в UNIT.City $70 млн. ПБГ «Ковальська» та UFuture починають будівництво нових бізнес-кампусів на території UNIT.City. Побудувати мають намір бізнес-кампуси загальною площею 70 тис. кв. м. Інвестиції в розвиток інноваційного парку з боку промислово-будівельної групи становлять понад $70 млн. Очікуваний термін реалізації проекту – 4 роки.
Чи є світло в кінці тунелю? Або що відбувається з вагонобудуванням в Україні. Сьогодні близько 64 тисяч вантажних вагонів або 43,5% всього рухомого складу України вичерпали свій нормативний ресурс. Як стверджують експерти, до проблеми зношених вагонів щорічно додаються тисячі імпортованих з країни-агресора вантажних вагонів. Вони списуються в РФ і за безцінь продаються в Україні.
День фінансів, 24 вересня: що вплине на курс, чому кеш знову в моді і навіщо банки вивозять валюту з країни
Скільки втратить економіка, якщо нічого не змінити, і що потрібно зробити – читайте за посиланням.
40 тонн монет на продаж. Національний банк України виставив на продаж лом виведених з експлуатації монет номіналом 1, 2, 5, 10, 25, 50 коп. і 1 гривня загальною вагою 40,19 тонни. Згідно з даними в системі Prozorro, проведення аукціону заплановано на 9 жовтня. Початкова ціна продажу лота – 135 470 грн з ПДВ.
Всім вийти з тіні! І тобі, економіка, теж не завадило б… У першому кварталі 2020 року рівень тіньової економіки становив 31% від обсягу офіційного валового внутрішнього продукту України, що на 2 процентні пункти більше показника 2019 року. А метод збитковості підприємств показав збільшення рівня тіньової економіки до 38% від обсягу офіційного ВВП.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас