День фінансів, 19 вересня: обсяги банкнот в 1000 гривень, вилучення 25 копійок, «апгрейд» Prozorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 вересня: обсяги банкнот в 1000 гривень, вилучення 25 копійок, «апгрейд» Prozorro

1427
Четвер, 19 вересня. Поки чекаємо тисяч, відходять копійки.
Робота в IT. Де шукати? Портал DOU питав у IT-фахівців, де ті знаходять роботу і які канали пошуку роботи вважають найефективнішими. Судячи з результатів опитування, на першому місці стара добра формула: рекомендація від знайомих, друзів, колег. Які ще канали пошуку у лідера – читайте за посиланням.
Знов… 25. НБУ починає вилучення з обігу ще однієї монети. Цього разу добралися до монети номіналом 25 копійок. Кажуть, що роблять це для зручності користувачів і економії коштів держави.
А що там з 1000? Сьогодні Нацбанк оголосив обсяг першої партії банкноти в 1 тис. гривень. В НБУ запевняють, що подальша емісія залежатиме від попиту на цю купюру. При цьому не забувають повторювати, що випуск банкноти в 1000 гривень не вплине на інфляцію.
Платимо. Коли і скільки? Сьогодні ж НБУ оприлюднив календар планових платежів за зовнішньою заборгованістю. Згідно з планом, уряд, Нацбанк, підприємства і банки за III-IV квартали мають виплатити 8,975 млрд доларів, з яких 6,773 млрд доларів – основна сума боргу, 2,202 млрд доларів – відсотки.
«Ні» списанню без згоди. Національна комісія з питань регулювання зв’язку прийняла за основу проект змін до «Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг». Людською мовою: мобільним операторам можуть заборонити списувати гроші без згоди абонента.
Звітність з ЄСВ+ПДФО. 19 вересня Верховна Рада розглянула в другому читанні і ухвалила в цілому законопроекти №1057 і №1072. Вони вводять з 1 січня 2021 року нову об’єднану звітність щодо єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) і податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Ось що це дасть.
До безвізу +1. Українці отримають безвіз ще в одну країну. Кабінет міністрів України схвалив угоду між урядами України та Республіки Колумбія про взаємне скасування візових вимог.
«Апгрейд» Prozorro. Верховна Рада України прийняла нову редакцію закону про державні закупівлі. Нова редакція містить низку нововведень. Наприклад, зниження порога для обов’язкового проведення закупівель через Prozorro з 200 тисяч до 50 тисяч гривень. А бізнес, який переміг у тендері, матиме 24 години на виправлення незначних помилок у тендерній пропозиції. Більше про зміни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас