Школярі проходитимуть загальновійськову підготовку: Рада підтримала законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Школярі проходитимуть загальновійськову підготовку: Рада підтримала законопроєкт

Казна та Політика
448
Школярі проходитимуть загальновійськову підготовку: Рада підтримала законопроєкт
Школярі проходитимуть загальновійськову підготовку: Рада підтримала законопроєкт
Народні депутати у першому читанні проголосували за законопроєкт № 11 092 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки.
Про це розповів ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції «Слуга Народу», член Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.
«Зараз існують два поняття, що визначають систему підготовки: допризовна та початкова загальновійськова підготовка, які суперечать один одному. У зв’язку з цим пропонуємо усунути колізію», — пояснив Грищук.

Для чого це необхідно

Як зазначив парламентар, зміни дозволять актуалізувати підзаконні нормативні акти, що досі розділяють дівчат та хлопців під час вивчення предмета «Захист України» та обмежують навчання жінок у закладах вищої освіти, які хочуть викладати предмет.
Він додав, що наразі Міносвіти працює над оновленням змісту цього предмету.
Метою прийняття проєкту закону є приведення у відповідність чинних законів України щодо визначення поняття системи підготовки, що здійснюється шляхом вивчення навчального предмета «Захист України».
Очікується, що ухвалення законопроєкту сприятиме розвитку початкової загальновійськової підготовки як основи підготовки громадян України до національного спротиву.
Нагадаємо, уряд намагається запустити новий порядок електронного бронювання співробітників через «Дію». Головна відмінність нового підходу — полягає у відмові від паперового формату бронювання на користь електронного.
16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. У тексті нового закону передбачаються обмеження в керуванні транспортними засобами для осіб, які ухиляються від мобілізації, а також положення про вилучення авто для потреб армії.
Генеральний штаб Збройних сил дав пояснення щодо нового законодавства України про зменшення призовного віку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас