День фінансів: перший офіційний пірат в Україні, прикриття ім'ям Привату, боротьба з «мертвими душами» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: перший офіційний пірат в Україні, прикриття ім'ям Привату, боротьба з «мертвими душами»

431
Середа, 21 липня. Нові виклики і старі проблеми.
Рейдерські атаки ніхто не скасовував. Щороку в країні фіксують все більше рейдерських атак. З 2015 року їх кількість збільшилася в 3 рази. Тільки за 2021 рік в Україні зафіксовано 466 нових рейдерських атак. По більшості з них рішення в суді ще не прийнято.
День фінансів: перший офіційний пірат в Україні, прикриття ім'ям Привату, боротьба з «мертвими душами»
За підрахунками Опендатабот, в Україні щодня відбувається мінімум по дві рейдерські атаки.
Підходи для боротьби з рейдерством і «мертвими душами». До речі, Мінцифри розповіло про свої пропозиції щодо боротьби з соціальними виплатами «мертвим душам» і рейдерством. Перед цим команда Мінцифри провела дослідження спільно з проектом USAID/UK Aid TAPAS Project/Прозорість і підзвітність в держуправлінні і послугах (щоб «розкрити всі проблеми).
Сигарети і алкоголь хочуть продавати в спецточках. У Раду внесли законопроект, яким пропонують заборонити продаж алкогольних напоїв і будь-яких видів сигарет в супермаркетах. Номер законопроекту – 5805. За порушення заборони магазини хочуть змусити платити штраф — 23 790 грн. Законопроектом також пропонують перенести продажі в спеціалізовані торгові точки.
«Перший офіційний пірат» в історії України. Служба безпеки України затримала українця, який захопив судно в Індійському океані і вимагав викуп за його звільнення. Це перший випадок в історії України, коли особі повідомлено про підозру у піратстві (частина 1 статті 446 Кримінального кодексу).
День фінансів: перший офіційний пірат в Україні, прикриття ім'ям Привату, боротьба з «мертвими душами»
Піратом виявився житель Миколаївської області. Українець влаштувався в міжнародну компанію, яка займається охороною комерційних суден від піратів. Та ось далі він…
Mastercard вибрала «цифровий доллар». Платіжна система Mastercard тестує використання стейблкойна USDC для оплати покупок за допомогою криптовалюти. Робота з пілотним проектом Mastercard по перетворенню цифрових активів на долари для повсякденних витрат повинна прискорити використання споживачами криптовалюти в якості засобу оплати.
Прикриваються ім’ям Привату. Служба безпеки ПриватБанку своєчасно виявила і попередила українців про нову схему шахрайства. Зареєстрований невідомими особами в США сайт незаконно використовує логотип і айдентику банку. За даними фахівців з кібербезпеки ПриватБанку, цей сайт p-invest.site – на 100% шахрайський, оскільки використовує посилання на неіснуючі інвестиційні проекти і компанії без їхньої згоди. А також незаконно використовує айдентику банку та інших юридичних осіб.
Дорогі для України медалі. На носі Олімпіада в Токіо. І звісно, ми не могли вам не розповісти, скільки українські спортсмени отримають за медалі на цій Олімпіаді. Так, за бронзову медаль кожен український спортсмен отримає 55 тисяч доларів, за срібло – 80 тисяч. А за виграну золоту медаль кожен український спортсмен отримає 125 тисяч доларів. Зазначимо, Україна входить до топ-10 країн за винагородами за перемогу на Олімпійських іграх.
Голова НБУ може піти у відставку. Реакція читачів і побоювання щодо курсу. Днями ЗМІ повідомили, що голову Національного банку України Кирила Шевченка можуть відправити у відставку. Про це, зокрема, писав Financial Times, посилаючись на два джерела в оточенні президента Володимира Зеленського. Незважаючи на те, що інформація не є підтвердженою, новина швидко розлетілася просторами інтернету. Читачі Finance.ua також активно обговорювали інформацію в коментарях і на форумі.
День фінансів: перший офіційний пірат в Україні, прикриття ім'ям Привату, боротьба з «мертвими душами»
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас