День фінансів: безробітні для ІТ, і підвищення цін на залізничні квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: безробітні для ІТ, і підвищення цін на залізничні квитки

737
Середа, 20 січня. Розповімо про те, як з безробітних податися в IT, і скільки заплатимо за залазничні квитки в 2021.
Був безробітним, став ITшником. Експеримент Кабміну. Уряд погодив реалізацію експерименту з профнавчання безробітних Києва для потреб роботодавців у ІТ-сфері.
День фінансів: безробітні для ІТ, і підвищення цін на залізничні квитки
До речі, за умовами програми, після проходження навчання роботодавець повинен протягом 30 днів працевлаштувати учасника експерименту на термін не менше року і платити йому не менше двох мінімальних заробітних плат. Детальніше про те, що потрібно, щоб стати кандидатом, і хто профінансує експеримент.
☀️ Індексація пенсій-2021. У 2021 році в Україні відбудеться індексація пенсій, а також передбачено додаткові виплати для пенсіонерів старше 75 років. Нагадаємо, з 1 квітня перерахують пенсію працюючим пенсіонерам, зробивши поправку на трудовий стаж.
🌑 Індексація тарифів від УЗ. «Укрзалізниця» планує провести індексацію тарифів. У компанії кажуть, що давно такого не було. Пасажирські тарифи не індексували з 2018 року, і це незважаючи ні на рівень інфляції, ні на курс валют. Вартість квитків на потяги буде поступово зростати з березня цього року. До кінця 2021 року тарифи повинні збільшитися на 22%.
Скільки грошей можна ввозити через митницю, а ви знаєте? Як нагадує Держмитслужба, для фізичних осіб в 2021 році встановлено правила вивезення та ввезення валюти на митниці. Фізичним особам-резидентам дозволено переміщення валютних цінностей до 110 тыс. євро без письмового декларування. Більше подробиць за посиланням..
Зарплати у бюджетників стануть більшими. Кабінет міністрів сьогодні прийняв рішення підвищити зарплати працівників бюджетних установ з січня на 20%, а з 1 грудня — ще на 8,3%. Як вказано в пояснювальній записці до проекту, з 1 вересня 2020 року співвідношення між посадовим окладом працівника 1-го тарифного розряду (2225 грн) і мінімальною заробітною платою (5000 грн) становить 44,5%.
«Єврономери» зможуть штрафувати на місці. Національна поліція отримала доступ до електронної бази Державної фіскальної служби, а тому може перевіряти статус автомобілів на іноземних номерах. За фактом, це означає, що поліцейські отримали право штрафувати власників таких авто на місці. Пізніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив, чому почали штрафувати «єврономери».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас