День фінансів, 11 липня: умови доставки пенсій від Укрпошти, економія на комуналці, нові бренди в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 липня: умови доставки пенсій від Укрпошти, економія на комуналці, нові бренди в Україні

318
Четвер, 11 липня. Поради, як не платити зайвого за комуналку, перелік міжнародних брендів, які Україна очікує цьогоріч, і на яких умовах Укрпошта буде доставляти пенсії.
На скільки занижений прожитковий мінімум в Україні. За даними Рахункової палати, прожитковий мінімум, який підвищили в липні 2019 року, в 1,9 рази менший від фактично розрахованого. Як повідомляється, “він ні кількісно, ​​ні якісно не відповідає сучасним потребам”.
За парковку на місцях для електрокарів будуть штрафувати. ВР прийняла закон, який вводить адміністративну відповідальність за перешкоджання доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів. Так, щоб не створювати проблем з доступом електрокарів до зарядної станції, депутати пропонують ввести штрафи від 255 гривень і до 20-кратної вартості парковки.
Як не платити зайвого за комуналку. Часто газозбутові організації незаконно нараховують різні доплати за газ. В такому випадку, в Головному територіальному управлінні юстиції в Києві радять: писати скаргу в компанію, яка взяла на себе зобов’язання надавати послугу; з сусідами писати колективні звернення; звернутися в АМКУ зі скаргою на підприємства; оскаржити донарахування в суді.
“Укрпошта” назвала умови, на яких буде доставляти пенсії. Генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський написав лист уряду про те, що з 1 січня 2020 року компанія не буде доставляти пенсії “за поточним збитковим тарифом”. Він пропонує підвищити тариф або винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер.
Що нового в проекті “Муніципальна няня”. З 1 січня 2019 року в Україні запрацювала нова соціальна програма – “муніципальна няня”. 10 липня опублікували новий проект постанови. Зазначається, що в програмі не можуть брати участь самі батьки; максимальний розмір виплат повинен становити не більше суми, яку платять няні самі батьки; а служби соцзахисту повинні будуть уточнювати, чи не отримує заявник вже таку допомогу.
Україна в рейтингу свободи бізнесу. У рейтингу кращих країн для інвестицій і ведення бізнесу Україна посіла 49 місце з 67 країн. Кращою країною в світі для інвестицій або ведення бізнесу в 2019 році стала Малайзія. А ось друге місце посіла Польща.
В Україну, крім IKEA, мають зайти ще кілька міжнародних брендів. У 2018 році на ринок України вийшли або повернулися 22 міжнародні бренди. До кінця цього року очікується відкриття IKEA, North Face, Marks & Spencer, американського взуттєвого бренду Steve Madden, французького бренду одягу The Kooples, магазину іграшок Coin, італійської мережі ресторанів і маркетів Eataly.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас