День фінансів, 30 травня: альтернатива Android, технологія від Укравтодору, Кодекс з процедур банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 травня: альтернатива Android, технологія від Укравтодору, Кодекс з процедур банкрутства

500
Четвер, 30 травня, можна підсумувати загальним гаслом «хай так» «хай-тек»:
Альтернатива Android. Глава мобільного підрозділу Huawei заявив, що вже восени з’явиться альтернатива Android. При цьому Алаа Ель Шимі додав, що власна операційка від Huawei була готова ще у січні 2018 року. Але компанія не хотіла її випускати, бо співпрацювала з Google «та іншими». Тож вона була в якості запасного плану.
Патент для Apple. Відомство з патентів і товарних знаків США видало Apple 85 нових патентів, включаючи патент на гнучкий екран одинарного і подвійного складання. У патенті на гнучкий екран описується технологія нагріву екрана гаджета в зоні згину, щоб запобігти швидкому зношенню конструкції і поломці через використання при від’ємних температурах.
Аж раптом! Технології від Укравтодору. Голова «Укравтодору» Славомір Новак запропонував застосовувати технологію укочуваного бетону при будівництві доріг в Україні. Він запевняє, що ця технологія може стати основою відновлення доріг територіального значення в Україні.
До речі, якщо на наших дорогах ви часто потрапляєте в аварії, радимо запам’ятати п’ять випадків, коли автоцивілка не покриє витрати на ремонт авто.
Запрацював Кодекс з процедур банкрутства. Кодекс України з процедур банкрутства, ухвалений Верховною Радою в жовтні минулого року, набирає чинності з 30 травня. У числі головних нововведень кодексу: ініціювати процедуру банкрутства зможе тільки боржник, у кредитора не буде такої можливості; приховування доходів і активів буде підставою для відмови у списанні боргу. Але і це ще не все.
5G дедалі ближче. Про прийдешній запуск нової технології заявляли в Нацкомісії зв’язку. «Ми вже аналізуємо необхідні частоти», – розповів глава відомства Олександр Животовський. Але, за його словами, комісія має обговорити новий зв’язок і з операторами, адже «5G – це більше про інфраструктуру і суміжні галузі, ніж про смартфони».
Приватбанк і Payoneer запустили цілодобовий онлайн-сервіс. ПриватБанк і платіжна система Payoneer запустили в Україні цілодобовий онлайн-сервіс зарахування платежів. А це означає, що фрілансери і ІТ-фахівці зможуть отримувати кошти на рахунки ПриватБанку в режимі 24/7, а не лмше в робочий час.
monobank випустив нову версію додатку. Банк для котиків випустив нову версію програми під назвою «Пуссі». Нова версія доступна поки тільки для Android, на iOS буде через деякий час. У додатку новий розділ депозитів, став доступним платний випуск картки IRON BANK, в меню «Поповнити свою картку» з’явилися реквізити і інструкція для отримання зарплати та виплат СПД. Більше для котиків.
А Finance.ua підготував для вас новий тест, в якому зможете дізнатися: «Чи змогли б Ви досягнути успіху, як власник кав’ярні?»

Перевірити 🧐

Також нашим колегам на Youtube-каналі Finance.ua вдалося дізнатися у експерта «Чи буде дефолт в Україні?» Відео з відповіддю нижче. 👇
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас