День фінансів, 23 січня: новий сервіс від Привату, версія програми від monobank і «крипта» від Telegram — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 січня: новий сервіс від Привату, версія програми від monobank і «крипта» від Telegram

2179
Середа, 23 січня. Новини «назад у майбутнє». Про технології та очікування:
Не відходячи від каси. Платіть карткою – отримуйте готівку прямо на касі. Саме таку мету має новий сервіс від ПриватБанку. Сьогодні держбанк разом з Mastercard і мережа АЗК WOG запустили пілотний проект. Тут читайте подробиці, а також про те, хто і як може скористатися сервісом. Планується, що вже найближчим часом сервіс буде охоплювати широку партнерську мережу: щоб послуга була максимально відкритою і доступною для власників карток різних банків у тисячах торгових точок України.
Це ще не всі новини про Приват. Банк натякнув, що в майбутньому має намір впровадити технологію ідентифікації клієнтів за допомогою біометричних даних.
А ось конкурент ПриватБанку в боротьбі за народну любов – monobank сьогодні відзначився новою версією програми «Матроскін». Серед «плюшок» з’явилася нова версія додатка: металева картка iron.monobank.ua відтепер дозволяє відкрити депозит IRON; QR-кіт розробив унікальні котячі звуки для найпопулярніших операцій. Додано можливість переведення коштів з картки євро в долари і навпаки. Стане в нагоді тим, хто економить в доларах, але витрачає в євро.
Ще трохи про банки… Більше послаблень для банків. І навіть для бізнесу. Таке майбутнє в Україні обіцяє НБУ. За словами заступника голови Нацбанку Олега Чурія, починаючи з 7 лютого банки зможуть купувати всі інвестиційні цінні папери, які є в світі. Також дозволять проводити деривативні операції, які раніше були заборонені. Послаблення обіцяють і для бізнесу. Чурій пояснив, в чому вони полягають.
Час підрахувати. Петро Порошенко, видно, вирішив, що настав час розповісти народу, скільки ж заводів вдалося побудувати в Україні за чотири роки. Ви поки спробуйте вгадати? А відповідь захована тут.
За вікном зима, але для доріг – технології. Підприємства комунальної корпорації «Київавтодор» максимально зосередилися (як уявимо, так самим страшно) на виконанні робіт з ліквідації руйнувань дорожнього покриття. Не біда, що зима. У комунальній корпорації запевняють, сучасні технології і матеріали дозволяють виконувати ремонтні роботи при мінусових температурах повітря оперативно і якісно. Використовують «литі» і холодні асфальтобетонні суміші, а також рециклери.
«Крипта» від Дурова і Telegram. Не так давно finance вирішив завести канал в месенджері Telegram (якщо ще не з нами – ласкаво просимо!) і вже встиг полюбити «дітище» Дурова. А сьогодні джерела The Bell здивували нас цікавою інформацією – виявляється, Павло Дуров і заснований ним месенджер Telegram “планує запустити власну криптовалюту в березні цього року.”: https://news.finance.ua/ru/news/-/442577/telegram-predstavit-sobstvennuyu-kriptovalyutu-v-marte-2019-go-smi Очікується, що криптовалюту назвуть Gram.
Hyperloop 2022. Це не назва нового фільму від голлівудських сценаристів, а інформація з полів Давосу. Там американська компанія Hyperloop Transportation Technologies (HTT), що займається розробкою високошвидкісних поїздів, повідомила, що може почати комерційну експлуатацію таких поїздів вже в 2022 році.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас