День фінансів, 3 квітня: остаточна ліквідація держбанку, розпродаж від "Кернел", 700 млн для "Мівіни" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 квітня: остаточна ліквідація держбанку, розпродаж від "Кернел", 700 млн для "Мівіни"

1056
Вівторок, 3 квітня. Про компанії та держбанки:
  • Tesla: Жарт Ілона Маска про банкрутство опустив акції компаніі на 5%. 1 квітня Маск опублікував серію твітів, в яких пожартував про банкрутство Tesla. Хоча, за версією Reuters, падіння вартості цінних паперів компанії пов’язане з можливими проблемами на виробництві Tesla Model 3.
  • “Укрзалізниця” відклала заплановане підвищення цін на квитки. З 1 квітня компанія планувала індексувати тарифи на проїзд пасажирів залізничним транспортом, пояснюючи це підвищення несвоєчасною індексацією тарифів. Але поки відповідний наказ ще погоджується причетними відомствами, підвищення не буде.
  • Nestle інвестує в модернізацію фабрики “Мівіна”. Один з найбільших світових виробників продуктів харчування інвестує 700 млн грн в реконструкцію і модернізацію фабрики “Мівіна” в Харкові. Половина продукції, яка виготовляється на харківській фабриці, йде на експорт в 17 країн Європи і світу.
  • Держбанк в очікуванні остаточної ліквідації. 30 березня 2018 року уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб подані документи для зняття з реєстрації юридичної особи ПАТ “Держзембанк”. Раніше планувалося, що цей цей банк буде займатися кредитами для аграрного сектора і реалізацією державних програм для даної сфери.
  • Приватбанк. Позов проти аудитора проти нього привернув увагу в Британії. Позов на 3 мільярди доларів проти українського і кіпрського підрозділів аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers (PwC) привернув увагу міжнародних експертів. Коментуючи позов, Пітер Ваґнер, з Групи підтримки України в ЄС (SGUA) наголосив, що “згідно з центральним банком, 95% корпоративних кредитів, виданих кредитором, пішли до компаній колишніх власників та пов’язаних осіб”. До речі, в Харкові підірвали банкомат Приватбанку.
     
  • Uber припинила роботу в Словаччині. Позов до міського суду Братислави подала столична адміністрація ліцензованих водіїв таксі в січні 2018 року. За їхньою заявою, автомобілі Uber не відповідають вимогам безпеки, а у водіїв немає посвідчень професійних таксистів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас