День фінансів, 21 березня: новий автобан, Ryanair для Борисполя, переоцінка грошових переказів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 березня: новий автобан, Ryanair для Борисполя, переоцінка грошових переказів

1036
Середа, 21 березня. Хороший, поганий, системний.
Хороший:
В Україні зібралися побудувати хороший і надійний автобан. Нова траса проляже через Східні Карпати.
Хороші новини і для киян. ПАТ “Укрзалізниця” отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою 3,5 гектарів землі на території Борисполя, необхідної під будівництво інфраструктури для експреса, який курсуватиме між Залізничним вокзалом і Міжнародним аеропортом “Бориспіль”.
Добре і тим, хто чекає лоукостер Ryanair в Борисполі. Сьогодні Володимир Гройсман заявив, що до кінця тижня очікується підписання контракту з лоукостером. Для інших авіаперевізників в аеропорту будуть знижені ціни на обслуговування.
Глави ЦБ і міністри фінансів країн G20 під час зустрічі в Буенос-Айресі добре і ретельно обговорили питання криптоактивів. Представники G20 вважають, що криптовалюти не несуть стандартних функцій валют, однак і не несуть загроз глобальній фінансовій стабільності, хоча і мають такий потенціал.
Поганий:
Погано сховав бурштин – втратив авто. Співробітники Державної прикордонної служби вилучили у громадянина України автомобіль “Рено” польської реєстрації за спробу вивезення на ньому в Польщу 1,2 кг необробленого бурштину.
Погано, якщо у вас старий паспорт у вигляді книжки. Влада хоче позбутися такої форми документа. Ще одним кроком стала заборона на видачу внутрішніх паспортів громадянина України у вигляді книжки.
Системний:
НБУ оголосив перелік системно важливих банків на 2018 рік. Зазначимо, до системно важливих банків Національний банк може застосовувати посилені пруденційні вимоги, зокрема підвищені нормативи ліквідності і капіталу, що відповідає загальноприйнятій світовій практиці.
Грошові перекази в Україну – ті системно важливі надходження, що впливають на нашу країну. Так ось, сьогодні Нацбанк оновив методологічний підхід до оцінки обсягу грошових переказів трудових мігрантів в країну і, відповідно, переоцінив вплив таких переказів на платіжний баланс.
Одне з системно важливих рішень прийняли і в Кабміні. Затверджено Держпрограму розвитку автодоріг на 2018-22 рр. Згідно з текстом програми, її загальний обсяг фінансування становить 298,349 млрд грн.
До слова, сьогодні було названо середню вартість ремонту кілометра дороги в Україні. Ми в редакції сильно здивувалися озвученій сумі. Як думаєте, чи не забагато?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас