День фінансів: перемога "Нафтогазу" над "Газпромом", новий покупець "дочки" "Сбербанку" і обвал на ринку криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: перемога "Нафтогазу" над "Газпромом", новий покупець "дочки" "Сбербанку" і обвал на ринку криптовалют

1310
П’ятниця, 22 грудня, стала поворотним і вирішальним днем ​​для деяких компаній і криптотрейдерів.
Найголовніша подія дня – перемога в арбітражному суді “Нафтогазу” над “Газпромом” в справі газової угоди. Стокгольмський суд повністю відхилив вимоги Газпрому за пунктом “Бери або плати” на суму 56 мільярдів доларів в 2012-2017 роках, а також встановив справедливе ціноутворення газу і обсяги обов’язкових поставок палива через газотранспортну систему. Однак, за інформацією “Газпрому”, “Нафтогаз України” також повинен виплатити російській компанії понад 2 мільярди доларів боргу за поставлений газ.
На українську “дочку” Сбербанку нарешті знайшовся покупець. Білоруський “Паритетбанк” направив пакет документів до Національного банку України з метою узгодження придбання 100% акцій ПАТ “Сбербанк”. Також цю інформацію підтвердили і в НБУ.
Українцям дозволили брати кредити під заставу майна на Донбасі. Верховна Рада України зняла обмеження на видачу банками кредитів під заставу майна, що знаходиться в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Таким чином в уряді хочуть простимулювати розвиток середнього і малого бізнесу.
Новий розворот тренду для криптотрейдерів. Bitcoin стрімко падає. На ранок 22 грудня курс найпопулярнішої криптовалюти опустився до $14 524. При цьому в понеділок, 18 грудня, bitcoin коштував $20089. Таким чином, за п’ять днів падіння курсу склало 35%. Зазначимо, що відтік коштів спостерігається на всьому ринку криптовалют. За інформацією гравців ринку, торговці з Кореї, Китаю і Японії скидають всі монети через чутки, що уряди цих країн вирішили накласти високий податок на приріст капіталу на прибуток, отриманий від продажу криптовалют з 2018 року.
Дві найбільші українські мережі АЗС запідозрили в змові. Антимонопольний комітет України (АМКУ) почав розслідування за підозрою в змові операторів автозаправних станцій ОККО і WOG. Виявилося, що в ході дослідження цінової ситуації, ціни на бензини і дизельне пальне у цих АЗС були на однаковому рівні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас