День фінансів: повістки поштою, відновлення податкових перевірок, обмін старих ламп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: повістки поштою, відновлення податкових перевірок, обмін старих ламп

390
Середа, 6 грудня. В Раді планують надсилати повістки через електронну пошту, а УЗ підвищує вартість квитків.
Повістки е-поштою і рекомендованим листом. У Верховній Раді обговорюють питання можливості вручення повісток через електронну пошту і рекомендованим листом. Тобто сповіщення про надходження рекомендованого листа надходить до поштової скриньки, а уже сам лист з повісткою мають видати людині особисто в руки відповідні представники поштових служб.
Відновлення податкових перевірок. Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає скасування мораторію на проведення податкових перевірок. Це було однією з останніх вимог МВФ для виділення Україні нового траншу фінансової допомоги.
  • Також президент підписав законопроєкт № 9656-д, яким змінюється оподаткування банків, що має забезпечити додаткові надходження до держбюджету — до 25 млрд на рік. Так, оподаткування надприбутків банків за результатами 2023 року буде здійснено за ставкою 50%. Із 2024 року базова ставка податку на прибуток для банків становитиме 25%.
УЗ підвищує вартість квитків. Щороку збитки від пасажирських перевезень становлять більше 12 млрд грн, тому «Укрзалізниця» вирішила зменшити знижки та змінити ціни на міжнародні рейси. Наприклад, вартість квитків на поїзд Київ — Варшава — Київ зросте на 72%.
Переваги пенсійної системи. Міністерка соцполітики Оксана Жолнович заявила про те, що чинна пенсійна система (солідарний рівень) вигідний українцям. Фактично із зарплати сплачують 18%, а отримують на пенсії приблизно 30%. За її словами, у жодному банку таких відсотків немає.
250 млрд грн на депозитах. За даними НБУ, обсяг гривневих строкових депозитів населення з початку року зріс на 30%, сягнувши станом на жовтень 250 млрд гривень. Натомість обсяги валютних депозитів дещо скоротилися.
Обмін старих ламп. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про старт наступної фази реалізації програми обміну ламп розжарювання на світлодіодні. Тепер кожен пенсіонер у відділенні «Укрпошти» може одразу отримати по 5 сучасних LED-ламп. Загалом українці отримали понад 21 млн енергоефективних ламп.
$111 млрд допомоги Україні та Ізраїлю. Сенатори-демократи оприлюднили пакет на суму близько $111 млрд, що передбачає допомогу Україні та Ізраїлю, а також заходи, спрямованих на захист південного кордону США. Очікується, що законопроєкт буде винесено на перше процедурне голосування в середу.
Власне житло Героям України. Зеленський заявив, що всім захисникам України, які отримали з початку військової агресії рф звання Героя і стали кавалерами ордена «Золота Зірка», буде надано від держави власне житло.
«Соціальна інженерія». Поняття «соціальна інженерія» походить із соціології та позначає управління людською поведінкою. Нині це поняття вживається також у набагато вужчому й гіршому контексті — коли йдеться про маніпуляції та шахрайство. У новій статті Finance.ua проаналізував типові механізми соціальної інженерії, які сьогодні використовують ошуканці, та як від них уберегтися:

Чому люди віддають свої гроші шахраям? 🧐

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас