Power Banking. У Нацбанку розповіли про роботу банків у регіонах з найбільшими перебоями світла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Power Banking. У Нацбанку розповіли про роботу банків у регіонах з найбільшими перебоями світла

Казна та Політика
146
Power Banking. У Нацбанку розповіли про роботу банків у регіонах з найбільшими перебоями світла
Power Banking. У Нацбанку розповіли про роботу банків у регіонах з найбільшими перебоями світла
Українська банківська система готова працювати в складних умовах та забезпечить надання фінансових послуг громадянам за будь-яких умов.
Про це написав голова Національного банку України Андрій Пишний у Facebook.
«Проаналізували ситуацію з функціональністю банківської системи у найбільш постраждалих чотирьох регіонах та по країні загалом після масової атаки на об'єкти критичної інфраструктури минулого тижня. Можу констатувати, що об'єднана мережа банківських відділень Power Banking відпрацювала відповідно до протоколів», — зазначив Пишний.
Нагадаємо, у 2022 році Національний банк спільно з іншими українськими банками створив єдину мережу Power Banking. Це спільна мережа відділень банків по всій Україні, які працюють та надають клієнтам банківські послуги навіть у критичній ситуації під час блекауту.
«Через повернення екстрених відключень банки чи не вперше масово випробували роботу відділень, які ще наприкінці 2022 року були спеціально додатково оснащенні для роботи в умовах тривалої відсутності електрики чи зв’язку. Напередодні зими ми максимально підготувались до роботи в умовах блекауту. І тепер пройшли тестування системи в реальних умовах. Результат маємо більш ніж задовільний», — наголосив голова НБУ.
За його словами, спрацювали практично всі банківські відділення, які входять до об'єднаної мережі Power Banking, а їх загалом понад 2400. З них 602 — працювали в Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській та Харківській областях, енергетична інфраструктура яких найбільше постраждала від російських ударів.
«Тож, на практиці підтверджено, що банківська система готова в складних умовах та забезпечить надання фінансових послуг громадянам за будь-яких умов», — підсумував Пишний.
Нагадаємо, що вся інформація про чергові відділення мережі Power Banking, які працюють та надають необхідні послуги клієнтам навіть під час блекауту, за посиланням.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк України створить карту відділень банків, які входять у мережу Power Banking і працюватимуть під час блекаутів. Регулятор планує інтегрувати її у застосунок «Дія»;
  • у відділеннях мережі Power Banking запроваджено банкоматний національний роумінг. Його мета — надати українцям можливість у банкоматі будь-якого банку мережі зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу;
  • так, в банкоматах банків в середньому можна зняти суму від 10−20 тиc. грн на операцію/добу.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас