Нацбанк може відмовитися від доларової прив’язки до курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк може відмовитися від доларової прив’язки до курсу гривні

Валюта
1389
Нацбанк може відмовитися від доларової прив’язки до курсу гривні
Нацбанк може відмовитися від доларової прив’язки до курсу гривні
У Національному банку України (НБУ) можуть відмовитися від американської валюти як основної валюти курсової прив’язки. Це може статися у разі подальшого зростання ролі євровалюти у розрахунках в країні.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Як зазначається, наприкінці лютого Рада оверсайту індикаторів грошового та валютного ринків вперше здійснила перший періодичний огляд індикаторів валютного ринку (офіційного курсу нацвалюти до іноземних валют, облікової вартості банківських металів, довідкового значення курсу гривні до долара).

Актуальна інформація про курси валют в Україні 💸

Хоч валютна структура угод на українському валютному ринку підтверджує статус долара як ключової курсоутворюючої валюти, однак у сегменті операцій фінустанов з клієнтами кількість угод в євро ще до війни мала зростаючу тенденцію. Так, частка угод в євровалюті за операціями з придбання безготівкової валюти клієнтами наблизилася до 50%.
«Продовження цієї тенденції з урахуванням євроінтеграційних прагнень України може вже в недалекому майбутньому актуалізувати питання доцільності переходу з долара до євро як основної валюти курсової прив’язки», — наголосили в Нацбанку.
Також дійшли таких висновків для подальших дій:
  • хоч зараз індикатори валютного ринку країни та методологія розрахунку відповідають умовам та потребам ринку, проте варто доповнити розрахунком довідкового значення курсу нацвалюти до євро;
  • є доцільність у переході до єдиного (щоденного) переліку валют з метою встановлення офіційного курсу нацвалюти.
Finance.ua запускає безкоштовну валютну розсилку для тих, хто слідкує за валютним ринком, та хоче розуміти й аналізувати пов’язані з валютним курсом події. Отримуйте щопонеділка найважливіші оновлення за тиждень у світі валют, ексклюзивні фінансові поради та прогнози по курсах на прийдешній тиждень безпосередньо на вашу поштову скриньку!
За матеріалами:
Novyny.live
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас