День фінансів: «листи щастя» в е-форматі, вкрадені паспорти і кредити, ціна гектара сільгоспземлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: «листи щастя» в е-форматі, вкрадені паспорти і кредити, ціна гектара сільгоспземлі

1505
П’ятниця, 30 липня. Які зарплати вангує українцям НБУ, і що робити, якщо на ваші документи шахраї набрали кредитів:
«Листи щастя» в е-форматі. Як повідомляє заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, патрульна поліція розпочинає електронну взаємодію з Державною виконавчою службою. У рамках цієї “співпраці” патрульні перші серед держорганів почнуть надсилати для примусового виконання документи у сфері автофіксації, видані у формі е-документа.
День фінансів: «листи щастя» в е-форматі, вкрадені паспорти і кредити, ціна гектара сільгоспземлі
Як стверджують, нововведення дозволить скоротити терміни на оформлення і підготовку для направлення на примусове виконання, зробить процес проведення виконавчого провадження більш ефективним, технологічним і сучасним.
Корупційні статки: приховати стане складніше? Центр протидії корупції запустив скоринг, що дозволяє оцінити корупційні ризики в активах публічних діячів. Посилені правила контролю за фінансовими операціями публічних діячів зобов’язують фінансові установи (банки, страхові компанії тощо) виявляти публічних діячів серед своїх клієнтів і встановлювати джерела їхніх статків.
Граничні ціни на електроенергію. Сьогодні Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила максимальні граничні ціни (price cap) на “ринку на добу вперед” (РДВ) і на внутрішньодобовому ринку (ВДР). Нагадаємо, це вже друге зростання максимальних граничних цін на енергоринку з початку літа.
Гривня міцнішає. Офіційний обмінний курс гривні до долара зміцнився на 3,9% з початку року. Про це йдеться в щоквартальному Інфляційному звіті за липень 2021 року НБУ. За підсумками II кварталу 2021 року офіційний обмінний курс гривні до долара зміцнився на 1,4%. У Нацбанку пояснюють, що зміцнення гривні відновилося внаслідок ослаблення військового напруження вздовж кордону з РФ і сприятливих зовнішніх цінових умов.
А що там із зарплатами? Як повідомляє Держстат, середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-червень 2021 року склала 13 310 гривень. Зарплати в авіаційному транспорті за рік зросли на 23,6% до 25 541 гривень і залишаються найвищими в Україні. При цьому в НБУ спрогнозували, як зросте зарплата наступного року.
👛 Свої гривні треба берегти вдень і вночі. Цю просту істину підтверджує випадок, який стався з киянином N (ім’я нашого героя не розкриваємо через те, що ведеться слідство. – Ред.). У нього вкрали паспорт, банківські картки й телефон. А вже наступного дня він дізнався, що зловмисники оформили на його ім’я понад 55 тисяч гривень онлайн-кредитів у різних фінкомпаніях.
День фінансів: «листи щастя» в е-форматі, вкрадені паспорти і кредити, ціна гектара сільгоспземлі
Виходячи зі статистики поліції, опинитися в такій ситуації може будь-хто. Тому Finance.ua вирішив переказати історію N, а також розповісти, що робити в таких ситуаціях. Як можна убезпечити себе в разі розкрадання документів/телефону.

Обікрали та ще й кредитів набрали. Що робити

Середня ціна гектара сільгоспземлі. Середня ціна гектара сільськогосподарської землі в перший місяць після відкриття ринку становить 40 тис. грн. За 30 днів роботи ринку загальна площа проданих ділянок склала 5324 га, а сума угод склала 210 млн грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас