День фінансів: підвищення пенсій, недостовірні декларації, 14 відкритих країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: підвищення пенсій, недостовірні декларації, 14 відкритих країн

995
Понеділок, 26 липня. Поки чиновники щось приховують, для українців відкриваються цілі країни.
Тарифи на електроенергію. В очікуванні “варіантів”. Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та учасниками ринку опрацьовує варіанти підвищення тарифів на електричну енергію. Остаточні нові розцінки Міненерго має озвучити до кінця липня.
«Нечесні» декларації. Згідно з результатами дослідження Опендатабот, з 2017 по 2019 рік Національне агентство з питань запобігання корупції провело 2123 повні перевірки декларацій чиновників, і в 99% випадків. наразі тривають перевірки декларацій за 2020 рік, поданих чиновниками у квітні цього року.
День фінансів: підвищення пенсій, недостовірні декларації, 14 відкритих країн
Зазначимо, 19 липня 2021 року президент Зеленський підписав закон 1576-IX про покарання за брехню в деклараціях. Згідно з новим законом, у разі, якщо чиновник вказав недостовірну інформацію, він може опинитися за ґратами на строк до двох років і позбутися права обіймати певні посади до трьох років. У деяких випадках за порушення може бути призначений штраф та/або громадські роботи.
Підвищені пенсій в серпні. З 1 липня у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму в Україні збільшується мінімальна пенсія за віком, доплата за наднормативний стаж та інші надбавки.
💰 В Україні вже в серпні 400 тисяч пенсіонерів отримають підвищені виплати. Днями ПФУ повідомив, скільки виплачено в липні.
Облікова ставка і депозити. Прибутковість депозитів почне зростати вже в найближчі місяці. Все тому, що Національний банк України підняв облікову ставку до 8%. Зміна облікової ставки – важливий сигнал для визначення банками процентних ставок за вкладами і позиками. Чим вища ключова ставка, тим дорожчі кредити і депозити у національній валюті. У НБУ кажуть, що регулятор хоче збільшити у населення інтерес до заощаджень.
📺 А ми, тим часом, в новому відео на Youtube-каналі Finance.ua, розповідаємо про інструменти, які використовують кредитні установи, щоб допомогти своїм клієнтам, виплачувати кредити. Подивіться, стане в пригоді:
«Антонов» плюс Канада. Україна і Канада готують масштабний проект, що передбачає виробництво модифікованих літаків Ан-74ТК-200 для міжнародних ринків. У майбутній моделі літака будуть максимально використовуватися новітні перспективні авіаційні технології. Також акцент буде зроблено на відповідності проекту критеріям сертифікації канадського авіаційного управління, що може значно прискорити майбутній процес сертифікації.
14 відкритих країн. Як повідомляє МЗС, згідно з рекомендацією Ради ЄС одна за одною європейські країни стали відкриватися для всіх типів подорожей українців. Менш ніж за два тижні до переліку додалися: Данія, Німеччина, Бельгія, Латвія, Литва, Естонія і т.д. Конкретні умови в’їзду в кожну окрему країну можуть різнитися. Всі деталі, а також перелік затверджених в країні вакцин можна перевірити на інтерактивній карті..
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас