День фінансів: реструктуризація валютних кредитів, справа «Аркади» і зміни до бюджету Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: реструктуризація валютних кредитів, справа «Аркади» і зміни до бюджету Києва

277
Четвер, 22 квітня. Розповімо про те, як розрахувати вартість розмитнення авто, і покажемо, де оплатити комуналку онлайн.
Реструктуризація валютних кредитів. Президент підписав низку законів щодо захисту українців, які мають борги за кредитами. Ті позичальники, які не мали простроченої заборгованості станом на 1 січня 2014 року або погасили її до дня реструктуризації, мають право скористатися умовами реструктуризації згідно із законом.
💰 До речі, про кредити. Підприємці часто задаються питанням – брати кредит на бізнес чи ні? Багато його побоюється, вважаючи фінансовим тягарем або загрозою. Але при грамотному підході до питання кредит стане поштовхом до розвитку компанії. Finance.ua разом з Ідея Банком розбиралися, навіщо бізнесу потрібні кредити, коли їх варто брати, а коли ні.

Кредит для бізнесу – брати чи ні? 🧐

Зміни до бюджету Києва на 2021 рік. Київрада схвалила зміни до бюджету столиці на 2021 рік. Збільшено видатки на доплати медикам, зарплати освітян та транспортників, а також фінансування галузі ЖКГ. Загалом, видаткову частину бюджету міста збільшили майже на 10 млрд гривень.
Справа «Аркади». Нацполіція завершила досудове розслідування стосовно екс-голови банку «Аркада» і восьми інших осіб за фактом привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва на суму 72 млн грн. За результатами розслідування встановлено, що підозрюваний разом зі спільниками розробив і реалізував схему привласнення коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів “Еврика” і “Патріотика”, керуючим яких є банк.
«Карантинні» виплати звільнили від банківської комісії. Нацбанк не буде стягувати з банків комісію за проведення операцій в системі електронних платежів, пов’язаних з наданням допомоги від держави бізнесу під час посиленого карантину. Кошти для виплати допомоги перераховуються Мінсоцполітики на окремий рахунок Пенсійного фонду України, відкритий в Ощадбанку. А банк буде переказувати кошти на банківський рахунок заявника, вказаний в заяві на отримання допомоги від держави.
Алгоритм розрахунку вартості розмитнення авто. Процес розмитнення авто передбачає сплату обов’язкових державних податків і зборів. Для кожної конкретної моделі транспортного засобу вартість розмитнення розраховується індивідуально. Щоб обчислити точну суму, важливо знати вартість авто, вік авто, тип пального і розмір двигуна. У матеріалі за посиланням зможете дізнатися детальну інструкцію розрахунку.
💡 Хочемо поділитися ще однією корисною інструкцією – онлайн-оплатою комунальних послуг. Хоч сьогодні це зробити і не так просто, оскільки на сайтах або в додатках іноді складно розібратися. Однак це можливо. Про те, як оплачувати комуналку онлайн і не витрачати при цьому нерви, в нашому новому матеріалі:

Оплатити комуналку онлайн: місія «можливо» 📱

Перша платна дорога в Україні. В “Укравтодорі” планують першу платну дорогу почати будувати вже цього року. Так, водіям доведеться платити по 4 гривні за кілометр шляху. У Мінінфраструктури порахували, що реалізація програми дозволить залучити понад 9 млрд доларів приватних інвестицій.
Суддям +10 тисяч, а військовим +67 грн. У ПФУ пояснили чому. В Україні з початку поточного року судді-пенсіонери в середньому отримали 9,4 тис. грн надбавки до пенсії, в той час як пенсія українських військових зросла лише на 67 грн. У ПФУ пояснили, що перерахунок пенсій для суддів проводиться незалежно від перерахунку пенсій інших громадян. Суддя отримує довічне грошове утримання в розмірі 50% винагороди судді, який працює на відповідній посаді.
Падіння криптовалюти і продаж ПриватБанку. На нашому YouTube-каналі Finance.ua вийшло нове відео в рубриці “В курсі курсу”. Фінансовий експерт Олексій Козирєв пояснить, чим загрожує світовим фінансам криптовалютна лихоманка. А також розповість, що за пристрасті відбуваються навколо ПриватБанку. Крім того, почуєте традиційний прогноз щодо курсу долара, євро, пари євро/долар і цін на дорогоцінні метали на найближчий тиждень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас