Відеофіксація ПДР: як водієві перевірити і оплатити штраф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відеофіксація ПДР: як водієві перевірити і оплатити штраф

Особисті фінанси
45975
Після запуску в Києві і по області системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, в Міністерстві внутрішніх справ (МВС) України розповіли, як водії можуть перевірити, чи є у них штрафи за порушення ПДР.
Це означає, що тепер водіям не треба чекати, поки постанова прийде поштою. За допомогою онлайн систем можна не тільки оперативно дізнатися, чи були складені протоколи на авто, а й легко оплатити штраф з використанням банківської картки.
При цьому, якщо водій встигне сплатити штраф протягом 10 днів після його оформлення, він отримає «знижку» 50% від виписаної суми. А якщо не погасити штраф більш ніж за 15 днів, сума, навпаки, подвоїться і штраф потрапить на примусове виконання. В такому випадку доведеться додатково сплатити ще 10% збір виконавчої служби та витрати на проведення виконавчих дій.
Перевірити штрафи можна кількома способами:
  • через сайт Міністерства внутрішніх справ;
  • через додаток “Дія” або інші сервіси.
Крім того, відстежити і сплатити штрафи за порушення ПДР можна так:
  • онлайн-сервіс для повідомлення про штрафи запустив віртуальний банк monobank;

Довідка Finance.ua:

  • Зараз, згідно з ПДР, діє обмеження швидкості в населеному пункті 50 км/год, а на деяких дорогах дозволено їздити зі швидкістю до 80 км/год в теплу пору року. При перевищенні ліміту більше, ніж на 20 км/год власник ТЗ буде оплачувати штраф у розмірі 255 грн. При перевищенні більше, ніж на 50 км/год – штраф в 510 грн.
  • З 1 липня в Києві в тестовому режимі почали фіксувати нові порушення правил дорожнього руху. Серед них – проїзд по смузі громадського транспорту.
  • Власникам автомобілів надають можливість оскаржити штраф, подавши заявку на сайті court.gov.ua, натиснувши на кнопку «Офіційна електронна адреса».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас