День фінансів, 3 липня: рішення Ради щодо Смолія, і «доступні київські кредити» по 2,5-4,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 липня: рішення Ради щодо Смолія, і «доступні київські кредити» по 2,5-4,5%

909
У п’ятницю, 3 липня, про рішення Верховної Ради і мера Києва.
Рада підтримала відставку Смолія. Сьогодні Верховна Рада відправила у відставку голову Національного банку України Якова Смолія. Нардепи підтримали проект постанови, який вніс до ВР президент Володимир Зеленський. Поки не призначать нового главу НБУ, в.о. відомства буде перший заступник голови Катерина Рожкова.
Що каже голова НБУ про свою відставку. “Це – протест. Це – сигнал. Це – попередження. Це – червона лінія”. За його словами, зараз команда правління і кілька тисяч висококласних професіоналів залишаються працювати в НБУ, щоб зберегти макроекономічну і фінансову стабільність, інституційну спроможність Нацбанку. Але вкрай важливо, щоб їхній роботі припинили заважати, щоб президент, уряд і політики нарешті налагодили ефективну взаємодію з Національним банком.
Що каже Данилишин про проблеми НБУ. На думку голови Ради Нацбанку Богдана Данилишина, основні проблеми в політиці НБУ – це сувора монетарна політика, хибні кроки на валютному ринку і високі процентні ставки. Він також назвав і плюси політики НБУ.
Рада сьогодні також звільнила голову АМКУ Юрія Терентьєва. Раніше Терентьєв написав заяву спікеру Верховної Ради Дмитру Разумкову про відкликання своєї заяви про відставку.
«Доступні київські кредити» по 2,5-4,5%. Віталій Кличко заявив, що для підприємців Києва, які візьмуть участь у держпрограмі «Доступні кредити», кінцеві ставки будуть від 2,5 до 4,5 відсотків у гривні. За словами мера, таких умов зараз немає в жодному місті України, а все тому, що малий і середній бізнес – це основа економіки міста і його треба підтримувати і заохочувати.
600 млрд грн в 2021 році. Як повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, платежі з погашення та обслуговування державного боргу України в 2021 році орієнтовно складуть близько 600 млрд грн. Як додав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, в Кабінеті міністрів упевнені в тому, що виконають всі зобов’язання держави перед соціальною сферою, медичними працівниками та працівниками сфери освіти.
Вакансій стало менше. Станом на 1 липня 2020 року кількість вакансій, зареєстрованих у державній службі зайнятості, становить 58 тисяч, що на 38% менше, ніж на відповідну дату минулого року. Середній розмір зарплати у вакансіях становив 7000 гривень. Яку роботу пропонують, дивіться за посиланням.
4G запустили ще на 8 станціях столичного метро. Сьогодні мер Києва разом з операторами мобільного ринку представив роботу мобільного зв’язку стандарту 4G на ще 8 станціях київського метрополітену. Розвиток мережі 4G став можливим завдяки раніше укладеному договору між операторами і КП «Київський метрополітен». Список станцій, де доступний 4G.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас