День фінансів, 2 червня: зростання мінімальної пенсії, умови для 10% іпотеки, очікування МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 червня: зростання мінімальної пенсії, умови для 10% іпотеки, очікування МВФ

894
Головні новини вівторка, 2 червня, пов’язані з відомими абревіатурами: ЄСВ, ПФ, МВФ, і навіть МФО.
💷 Зростання мінімальних пенсій. Якщо не плакати, то сміятися? Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна обговорила з місією Міжнародного валютного фонду в Україні реформування пенсійної системи.. При цьому в Пенсійному Фонді розповіли про зростання мінімальної пенсії. Виявляється, вже з липня вона складе 1712 гривень, а з грудня – 1769. Таким чином, в два етапи мінімальна пенсія має зрости на 131 гривню.
📃 Пенсіонерів звільнили від сплати ЄСВ. Пенсіонерів, які працюють самі на себе, повністю звільнено від сплати ЄСВ. Заборонено і подвійне нарахування соцвнеску на ФОП. Такі норми вводить закон №2166, підписаний президентом. Двічі ЄСВ платять ті українці, які є фізособою-підприємцем та одночасно заробляють собі на життя, будучи найманими працівниками на якомусь підприємстві.
🧐 Інвестиції в МФО. Все, що варто знати інвесторам перед укладенням договору: всі підводні камені та нюанси, приклади проектів у Європі можете дізнатися на вебінарі Як заробляти онлайн на МФО. Пройде він третього червня о 13.00. Безкоштовна реєстрація!
День фінансів, 2 червня: зростання мінімальної пенсії, умови для 10% іпотеки, очікування МВФ
🏢 Що потрібно для іпотеки під 10%? Версія від Катерини Рожкової. Через пандемію COVID-19 і карантин терміни появи іпотеки під 10% річних зсуваються на кінець 2020 року. Як каже перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, що для відновлення іпотеки потрібна прозорість на ринку нерухомості і платоспроможний позичальник. А банкам необхідно знизити депозитні ставки.
📑 Очікування МВФ від України. 5-го червня Міжнародний валютний фонд повинен схвалити нову кредитну програму для України на 5 млрд доларів. Більшість маяків, за виконанням яких вони спостерігатимуть, уряд повинен виконати вже в 2020 році. Що Україна повинна забезпечити – читайте детальніше в новині.
🎥 Ну і наостанок топ-3 пізнавальних відео травня. Хочете дізнатися, як отримати довідку про доходи онлайн, або про плюси для економіки України за часів світової кризи? Будь ласка! Навіть під час карантину Finance.ua продовжував знімати корисні відео на різні теми. Сьогодні топ-трійку корисних відео травня ми вирішили зібрати в одну новину.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас