День фінансів, 21 травня: реформа ДАБІ, помічники під час карантину, тонкощі е-підпису — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 травня: реформа ДАБІ, помічники під час карантину, тонкощі е-підпису

320
Четвер, 21 травня. Про банківські рахунки українців і першу WTI в нашій країні.
В Україну вперше прибула WTI. В Україну прибув танкер UMLMA під прапором Катару, який доставив 76 430 тонн нафти WTI. Так звану “легку техаську” нафту – West Texas Intermediate доставлено ​​в Україну вперше. Сировину закуплено для потреб Кременчуцького нафтопереробного заводу.
Про тарифи на розподіл газу в Києві. Як розповіла начальник управління по роботі з абонентами АТ “Київгаз” Людмила Гребещук, якщо споживач використовує газ або користувався минулого року, він обов’язково платить за послугу розподілу природного газу. Оплата за послугу розподілу залежить тільки від спожитого газу за минулий газовий рік і від тарифу, який встановлений для киян. Як вона зазначила, в квітні сума заборгованості киян за поставки природного газу склала 255 млн грн.
Як підписати документ за допомогою е-підпису. Документи з електронним підписом мають таку ж юридичну силу, як і документи, підписані власноруч. За допомогою такого підпису можна підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєструватися на державних порталах тощо.
День фінансів, 21 травня: реформа ДАБІ, помічники під час карантину, тонкощі е-підпису
За посиланням далі інструкція про те, як підписати документ за 3 хвилини на порталі “Дія”.
Не тільки “Дія” може суттєво допомогти кожному з нас на карантині. Пандемія COVID-19 істотно змінила життя людей. І хоча потроху відкриваються магазини, салони краси, парки, запускається транспорт… Але життя ще далеке від того, що було раніше. Для тих, хто не хоче зайвий раз виходити на вулицю і ризикувати своїм здоров’ям, Finance.ua вирішив підготувати окремий матеріал про сервіси-помічники, які можуть забезпечити вас на карантині всім необхідним для нормального життя.

Ці сервіси зможуть допомогти 🧐

ДАБІ. Шмигаль. І пропозиція щодо контролю. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пропонує скасувати державний контроль в процесі будівництва і залишивши його тільки на етапі введення об’єкта в експлуатацію. Як він пояснив, потрібно відокремити контрольну функцію, викинути ліцензування як непотрібне, забрати контроль на вході і поставити контроль тільки на етапі введення в експлуатацію.
Гроші МВФ, РРО та готівка. Чи чекати долар по 30? На нашому YouTube-каналі Finance.ua вийшло нове відео. Фінансовий експерт Олексій Козирєв розкриє найактуальніші питання: чи зможе Україна “прожити” без грошей МВФ; чи буде користуватися популярністю зняття готівки в магазинах. Також експерт дасть свій прогноз курсу на наступний тиждень.
Рік 2020. А ви знали, що 22% українців все ще не мають банківських рахунків? Фантастика, скажете Ви, та ні – про це свідчать результати опитування ФГВФО. І це при тому, що з 2017 року частка тих, хто зберігає більше половини своїх коштів у банку, зросла з 8% до 13%. До речі, нагадаємо, що за допомогою Finance.ua можна заробити більше на своїх вкладах. Заходьте на спеціальний розділ “Бонус до депозиту” і отримуйте вагомий плюс до ставки 👛
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас