День фінансів, 20 травня: день банкіра, 🎉 і головне з прес-конференції Зеленського 🧐 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 травня: день банкіра, 🎉 і головне з прес-конференції Зеленського 🧐

473
Середа, 20 травня, День банківського працівника України. Finance.ua вітає всіх працівників банківської сфери з професійним святом! Нехай щоденною музикою робочого дня для вас буде дзвін монет і шелест банкнот. Гроші завжди будуть у русі і приносять солідний прибуток! 🎉
День фінансів, 20 травня: день банкіра, 🎉 і головне з прес-конференції Зеленського 🧐
До цього свята (не лише для банківських співробітників, але і для всіх читачів) ми вирішили підготувати окремий матеріал Банки: від минулого до сьогодення 🧐
Серед знакових подій дня і прес-конференція Президента Володимира Зеленського, де було порушено такі питання:
  • Зарплати і бідність. За розрахунками UNICEF, понад 6 млн осіб в Україні можуть опинитися за межею бідності. Однак для України маленька зарплата в цих розрахунках не є бідністю, впевнений Президент. З його слів зарплата в 5-6 тисяч гривень – це не показник бідності.
  • Доплати до пенсії. Володимир Зеленський прогнозує доплати до пенсій у 2021 році для пенсіонерів старше 75 років. При цьому він нагадав, що всім пенсіонерам, які дійсно живуть за межею бідності, додали на період коронавірусу по 1 тис. гривень.
  • Іпотека під 10%. “Найближчим часом в Україні вперше за багато років у нас буде іпотека для кожного громадянина України під 10%”, – пообіцяв Зеленський. Раніше він заявляв, що уряд і Нацбанк вже працюють над зниженням процентної ставки.
  • Розширення кредитування. Президент України має намір на технічному рівні “дотиснути” банківську систему для розширення кредитування, зокрема за державною програмою “Доступні кредити 5-7-9%”.
  • Терміни великої приватизації в Україні. Зеленський очікує, що велика приватизація в країні почнеться після закінчення пандемії коронавірусу
  • “Інвестиційна няня”. Законопроект щодо ініціативи “інвестиційна няня” готовий і в найближчі дні буде зареєстрований у Верховній Раді, говорить Зеленський. Водночас він зазначив, що до ініціативи “інвестиційна няня” через коронавірус вносяться зміни.
Крім прес-конференції було прийнято такі рішення:
Врегулювання питань в сфері ЖКП. ВР прийняла за основу законопроект №2458 щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг. Серед іншого передбачається надання права співвласникам багатоквартирного будинку в будь-який час змінювати вид договору. Про інші можливі нововведення.
Автоматичне оформлення для низькоризикових декларацій. Державна митна служба ввела пілотний проект з оформлення низькоризикових митних декларацій в автоматичному режимі. Передбачається швидке оформлення відповідних документів для режимів експорту, реекспорту та переробки на митній території без участі посадових осіб митниць.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас