День фінансів, 20 вересня: про верифікацію соцвиплат, РРО, відстрочення штрафів для "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 вересня: про верифікацію соцвиплат, РРО, відстрочення штрафів для "єврономерів"

678
П’ятниця, 20 вересня. Особливо відзначилася Верховна Рада:
Про РРО. Сьогодні Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект про РРО. Документом передбачається впровадження програмних РРО, що дає суб’єкту господарювання право вибирати класичний РРО або програмний РРО в залежності від його потреб і фінансових можливостей.
Про верифікацію пенсій і субсидій. У першому читанні був підтриманий законопроект про верифікацію пенсій та інших державних виплат. Це означає, що тих, хто отримує пенсію, субсидію, стипендію тощо, держава перевірятиме за допомогою автоматичної бази. Якщо будуть знаходити якісь невідповідності, то порушник зобов’язаний повернути державі незаконно отримані кошти.
Про захист прав споживачів фінансових послуг. Верховна Рада прийняла в цілому зміни щодо захисту прав споживачів фінансових послуг. Банки і фінансові установи більше не зможуть вказувати в рекламі неправдиві процентні ставки за кредитами і депозитами. У Нацбанку стверджують, що це має позитивно вплинути на вартість кредитів, оскільки банки почнуть конкурувати не рекламними, а реальними ставками.
Про інші важливі новини п’ятниці:
Про запуск ринку землі. У МЕРТ опублікували для обговорення законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення. Так, з 1 жовтня 2020 року скасовується заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення. Купувати землю зможуть українські фізичні та юридичні особи, територіальні громади та держава.
Про відстрочення штрафів для єврономерів. Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект про відстрочення штрафів за авто на єврономерах. Пільговий період збільшено з 270 до 360 днів. Розмитнити свої автомобілі власники зможуть тільки за 100% ставками акцизного збору.
Про курс. Чи злетить він? В новому відео на нашому Youtube-каналі фінансовий експерт розповідає причини падіння курсу, що вплине на курс найближчим часом і який же курс очікувати до кінця осені.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас