День фінансів, 28 серпня: про податкову амністію, виведення великого і середнього бізнесу з ФОП і цілі НБУ на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 28 серпня: про податкову амністію, виведення великого і середнього бізнесу з ФОП і цілі НБУ на валютному ринку

Валюта
849
Середа, 28 серпня, принесла відповіді на такі запитання:
Як будуть виводити великий і середній бізнес з ФОП? Данило Гетманцев, який очолить комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, обіцяє зробити все, щоб великий бізнес не зміг ухилятися від сплати податків, використовуючи єдиний податок. За його словами, “у відношенні середнього і великого бізнесу є два негативні моменти, які треба усунути”.
Як буде проходити процес податкової амністії? Під час податкової амністії загальна ставка становитиме 5%, знижена – 2,5%. З негрошових активів буде стягуватися підвищена ставка. Про це сказав юрист Данило Гетманцев. За його словами, податкова амністія має три мети: дати людям можливість «почати нову фінансову історію з чистого аркуша», повернути гроші в Україну і наповнити бюджет.
Які головні вимоги українців до Зеленського? Першочерговими завданнями для Президента Володимира Зеленського та його команди громадяни вважають: припинення вогню на Донбасі – 71,5%, зростання життєвих стандартів людей (зарплат, пенсій) – 44%, зниження тарифів – 31%. Про це свідчать дані опитування фонду “Демократичні ініціативи” та КМІС. Сьогодні українці найбільше впевнені в успіху реформ в Україні (70%, з них 26% впевнені в успіху і ще 44% – в цілому вірять, хоч і мають певні сумніви).
Чи змогли б читачі Finance.ua створити успішний бізнес на канцтоварах? Finance.ua продовжує серію тестів, які допомагають нашим читачам перевірити свою підприємницьку жилку. У новому тесті ми надаємо можливість кожному читачеві спробувати себе в ролі власника магазину з канцтоварами.

💪TEST YOURSELF🏆

Що змінив ФГВФО в питанні відшкодування виплат вкладникам? Фонд гарантування вкладів фізичних осіб змінив черговість виплат вкладникам, кошти яких залучалися банком з метою отримання відсотків за договорами, укладеними на індивідуальних умовах. У чинній редакції передбачено, що виплати коштів вкладникам, чиї депозити відкривалися на індивідуальних умовах, відносяться до четвертої черги, в новому рішенні фонду – це сьома черга.
Як зміняться будівельні норми з проектування доріг з 1 вересня? У вересні набувають чинності нові важливі зміни в будівельні норми з проектування трас. Їх головна мета – підвищення безпеки на дорогах і поліпшення якості дорожнього покриття – асфальтобетону. Про це повідомив Лев Парцхаладзе. Нові норми вводять такі зміни
 
Що впливає на розмір пенсії? Ключове положення нинішньої системи пенсійного забезпечення – розмір пенсії – залежить від стажу і заробітної плати. Про це повідомляється на сайті Пенсійного фонду України. Пенсія може бути призначена тільки з легальних, офіційно задекларованих заробітків, і розмір оплати праці, з якого сплачуються страхові внески, буде в майбутньому впливати на розмір пенсійного забезпечення громадянина.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас