День фінансів: липень відразу нагрів ціни на посилки, цигарки, закордонні паспорти і навіть електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: липень відразу нагрів ціни на посилки, цигарки, закордонні паспорти і навіть електроенергію

765
Понеділок, 1 червня. Сім важливих новин у перший день сьомого місяця:
1. Запрацював новий ринок електроенергії. Першого липня стартувала нова модель ринку електроенергії відповідно до норм закону “Про ринок електричної енергії”, ухваленого 2017 року. Як повідомляє представник Президента в уряді Андрій Герус, на аукціонах за двосторонніми контрактами вугільні електростанції підняли свою ціну на електроенергію майже на 50%: у червні тариф становив 1,44 грн, а зараз майже 2,3 грн.
До речі, у зв’язку з переходом до нового ринку електроенергії в Україні з липня 2019 року припиняється дія формули «Роттердам+».
2. З липня зріс акциз на цигарки. Ставки акцизного податку на тютюнові вироби підвищуються в Україні на 9%. Згідно з прогнозом, в 2019 році зростання цін на тютюнову продукцію очікується на рівні 19%.
3. Дорожчає і оформлення закордонного паспорта, біометричних документів. Наприклад, за оформлення ID-картки (строком до 20 робочих днів) доведеться заплатити 345 грн, раніше вартість становила 279 грн. А за оформлення закордонного паспорта – 682 грн, раніше – 557,32 грн.
4. Запрацювала нова схема оподаткування для посилок з-за кордону. Від сьогодні набувають чинності зміни до Податкового кодексу, що стосуються оподаткування посилок з-за кордону. Зміни стосуються товарів у міжнародних і експрес-відправленнях, сумарна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро на одну фізособу від одного відправника.
5. МАУ підняла плату за вибір місця в літаку. Компанія підняла плату за вибір місця в процесі бронювання або зміні місця під час онлайн-реєстрації. Наприклад, за місце посередині на внутрішньоукраїнських рейсах в МАУ хочуть 4 євро. На середньомагістральних рейсах за таке саме місце – вже 5 євро. А на далекомагістральних – 10 євро.
6. Трохи хорошого наостанок. В Україні збільшився прожитковий мінімум. Наразі аж! на 86 гривень. З 1 липня він становитиме 2007 гривень. Разом з цим збільшився розмір мінімальної пенсії. Пенсіонери з мінімальним розміром пенсій отримають доплату в розмірі 67 грн і отримають 1564 грн.
7. Омелян планує привести Amazon на ринок України. Володимир Омелян запропонував американській стороні розглянути можливість розробки і підписання угоди між Укрпоштою і Поштовою службою США (це не спойлер до фантастичного фільму. Хоча…). З його слів, така угода забезпечить спеціальні тарифи і гарантований сервіс для гравців електронної комерції США, які будуть постачати свої товари в Україну.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас