День фінансів, 22 лютого: новина для бідних пенсіонерів, останній день розмитнення, 500 грн з новим підписом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 лютого: новина для бідних пенсіонерів, останній день розмитнення, 500 грн з новим підписом

805
П’ятниця, 22 лютого. Бідним пенсіонерам обіцяють “покращення”. Мабуть, щоб його здійснити – вже друкують купюри номіналом 500 гривень з підписом Смолія.
Хто не сховався, вони не винні. Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією за ставкою 0,5 акцизного збору можна сьогодні до 24 години. На митниці обіцяють розмитнити всі автомобілі, власники яких подали декларації 22 лютого. Після 23 лютого за перевищення терміну транзиту або тимчасового ввезення авто більш ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація за рішенням суду.
500 гривень з новим підписом. З сьогоднішнього дня в обіг були введені банкноти номіналом 500 гривень з підписом голови НБУ Якова Смолія. Необхідно це для того, щоб замінити зношені, пошкоджені і вилучені з обігу банкноти цього номіналу. У Нацбанку стверджують, що банки будуть без обмежень приймати від клієнтів банкноти зразків попередніх років.
Для бідних пенсіонерів з великим стажем. Уряд почав розробку механізму для підвищення пенсій громадянам, у яких достатній страховий стаж, а пенсії низькі. Під цю категорію підпадають люди, які за радянських часів отримували досить низьку заробітну плату: колгоспники, працівники дошкільних дитячих установ, санітарки в лікарнях. Планується весь додатковий ресурс направляти саме цим людям.
У пошуку банку-партнера для японців. Найбільша платіжна система Японії і одна з п’яти найбільших платіжних систем світу – JCB – може з’явитися на українському ринку вже до кінця 2019 року. Як уточнюють в НБУ, зараз вони шукають розрахунковий банк-партнер в Україні і готуються до подачі документів. Цікаво, що на сьогоднішній день платіжні картки JCB обслуговуються в 190 країнах світу.
Щоб не забували: підвищенню цін на залізничні квитки бути. В Укрзалізниці повідомляють, що в 2019 році планується двоетапне підвищення тарифів на залізничні пасажирські перевезення. Пояснюють це тим, що дебет з кредитом перестає сходитися: вартість палива, електроенергії зростає. Але разом з тим, в УЗ не уточнюють, коли і на скільки зростуть тарифи.
А в цей час… Пільговикам столиці змінили розмір компенсації за проїзд. Київська міська держадміністрація повідомляє про те, що розмір щомісячної компенсації проїзду пільговикам зміниться. Це стосується всіх видів громадського транспорту. Нагадаємо, ще з 14 липня 2018 року проїзд у київському метро, ​​автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці коштує 8 гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас