День фінансів: оновлений законопроєкт про підвищення податків, середня зарплата в Польщі, нова функція monobank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: оновлений законопроєкт про підвищення податків, середня зарплата в Польщі, нова функція monobank

237
В п’ятницю, 30 серпня, Finance.ua розповідає, скільки напередодні осені 2024 року коштує орендувати однокімнатні, двокімнатні та трикімнатні квартири в столиці:

Скільки коштує винайняти квартиру в Києві: огляд цін напередодні осені

Уряд хоче скасувати прожитковий мінімум. Замість цього показника впровадять інший. Яка вартісна величина буде замість прожиткового мінімуму. Міністерка Оксана Жолнович розповіла в ефірі телемарафону, що соціальна допомога буде залежати від певних характеристик. Зокрема, від складу домогосподарства та родини потребуючого.
Скільки отримає кожен українець за програмою «Національний кешбек». На піку держпрограми у 2025 році нею скористаються до 10 млн українців. Про це заявили в Мінекономіки. При цьому середній розмір компенсації за державною програмою «Національний кешбек» може скласти близько 500 грн на місяць на людину.
Найприбутковіші банки за депозитами в гривні, євро та доларах. Великі банки знову взяли паузу у перегляді депозитних пропозицій для приватних клієнтів. За останні два тижні лише кілька фінустанов із депозитним портфелем від 2 млрд грн змінили депозитні ставки. На яких умовах фізособа зараз може розмістити свої гроші у таких банках — у свіжому огляді.
Найприбутковіші та найзбитковіші галузі першого півріччя. У першому півріччі 2024 року серед великих та середніх підприємств найбільше зростання прибутків зафіксовано у сільському господарстві, освіті та науковій діяльності. Найбільше збитків зафіксовано в сфері розваг, тимчасового розміщення та телекомунікацій.
Через війну українські ІТ-компанії втрачають до 2 млрд грн щомісяця. Про це в інтерв’ю розповіла Ольга Шаповал, виконавчий директор Харківського ІТ кластера. Доходи українських компаній зменшуються через втрату контрактів з іноземними партнерами, які не хочуть, щоб виконання проекту залежало від військових ризиків.
Банкіри назвали лідерів ринку споживчого кредитування. Іпотека, кредитні картки та автокредити є трьома найбільшими сегментами ринку, розповіли банкіри під час круглого столу «Споживче кредитування в Україні: тенденції 2024 року», проведеного «Фінансовим клубом».
  • Чи вплинула мобілізація на кредитування фізичних осіб: відповідь банкірів.
monobank запустив нову функцію. monobankзапустив функцію mono checkout, яка дозволить скоротити час оформлення покупки з п’яти до однієї хвилини, заповнивши за ккористувача всі дані. Про це повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський.
Середня зарплата в Польщі. За даними GUS, середня брутто-зарплата в секторі підприємств у липні 2024 року склала 8278,63 злотих (88 434,59 грн), що на 10,6% більше, ніж минулого року.
Оновлений текст законопроєкту про підвищення податків. Оновлений текст доопрацьованого законопроєкту уряду про підвищення податків зареєстрований у Верховній Раді. Документ вже схвалений фінансовим комітетом парламенту до першого читання. Як зазначив член комітету Ярослав Железняк, Рада розгляне проєкт у першому читанні 3−5 вересня.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас