Банкіри назвали лідерів ринку споживчого кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри назвали лідерів ринку споживчого кредитування

Кредит&Депозит
403
Банкіри назвали лідерів ринку споживчого кредитування
Банкіри назвали лідерів ринку споживчого кредитування
Іпотека, кредитні картки та автокредити є трьома найбільшими сегментами ринку, розповіли банкіри під час круглого столу «Споживче кредитування в Україні: тенденції 2024 року», проведеного «Фінансовим клубом».
«Основні продукти на ринку — це кредитна картка, «єОселя» та автокредитування. У кого є експертиза в цих продуктах, ті банки і є лідерами цього ринку.
1. Для карток це Приват, Моно, А-Банк, Сенс Банк, ПУМБ.
2. Для «єОселі» це Укргазбанк, Ощадбанк, ПриватБанк.
3. В автокредитуванні перше місце у Ощадбанку, а потім — ПриватБанк.
«Так виглядає ринок кредитування в 2024 році», — каже керівниця напряму роздрібного бізнесу Сенс Банку Юлія Тур.
Начальник управління продажів департаменту роздрібного бізнесу Укргазбанку Володимир Клименко підтверджує, що основними гравцями «єОселі» є три державні банки, які видають більше 90% всіх кредитів.
«По кредитним карткам гравці всім відомі: Монобанк, Приват, Сенс, А-Банк, ПУМБ. Ми по кредитним карткам працювали донедавна тільки з внутрішніми клієнтами. А вже цього місяця розпочали вихід на зовнішніх клієнтів. Можна завантажити наш застосунок і замовити собі картку з гарним лімітом», — зазначив Володимир Клименко.
Крім іпотеки «єОселі» і кредитних карток, Укргазбанк продовжує видавати автокредит і запустив енергокредити. «У нас діють дві програми. Одна — власна внутрішня і друга — державна, за якою на сонячні панелі, інвертори і засоби накопичення держава надає компенсацію відсотків, — розповів Володимир Клименко. — Автокредити видаємо не так активно, як іпотеку. До війни ми були в лідерах, в топ-4, зараз ми трошки опустилися, але думаю, що з нового року ми розпочнемо більш активніше в цьому напрямку працювати».
Директор департаменту розвитку карткового бізнесу та споживчого кредитування Акордбанку Олександр Кутас вважає, що монолайнером ринку залишаються кредитні картки і споживчі кредити. «Людям потрібно закривати потреби в межах 100 тис. грн. Різні побутові речі, які не купиш з однієї, двох чи трьох зарплат», — пояснив банкір.
Порівняти і взяти кредит готівкою та онлайн в українських банках та фінансових організаціях:

Кредити в Україні

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас