Скільки отримає кожен українець за програмою «Національний кешбек» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки отримає кожен українець за програмою «Національний кешбек»

Особисті фінанси
841
Скільки отримає кожен українець за програмою «Національний кешбек»
Скільки отримає кожен українець за програмою «Національний кешбек»
На піку держпрограми у 2025 році нею скористаються до 10 млн українців.
Про це заявили в Мінекономіки, повідомляє Інтерфакс-Україна.
При цьому середній розмір компенсації за державною програмою «Національний кешбек» може скласти близько 500 грн на місяць на людину.
«Розрахунково середній розмір кешбеку може скласти близько 500 грн на особу на етапі, коли істотна кількість виробників уже повноцінно братиме участь у проєкті. У перші місяці очікуємо менше через поступове приєднання виробників», — повідомили в міністерстві.
Таким чином, з огляду на компенсацію за держпрограмою в розмірі 10% вартості куплених товарів вітчизняних виробників, за очікуваннями міністерства, у середньому учасники програми щомісяця купуватимуть українських товарів на 5 тис. грн.
Мінекономіки з посиланням на консалтингову компанію Deloitte навело дані, що українці витрачають на продукти харчування, одяг, побутову техніку, товари домашнього вжитку та охорону здоров’я приблизно 52% свого доходу.
«Ґрунтуючись на цих даних, розмірі середньої заробітної плати, а також на розрахунках проникнення імпорту в економіку України та інших показниках можна оцінити витрати на товари, на які нараховуватиметься кешбек», — додали у відомстві.
Щодо кількості учасників програми серед населення, Мінекономіки припустило, що приріст буде поступовим і у 2025 році досягне позначки близько 10 млн.
«Оскільки в програмі беруть участь тільки безготівкові операції, а також торговці на загальній системі оподаткування, ми очікуємо, що приріст учасників програми буде поступовий, і на піку, наступного року, становитиме до 10 млн унікальних користувачів», — зазначили в Міністерстві.
З огляду на запропонований обсяг видатків держбюджету на програму наступного року в розмірі 6 млрд грн, середньомісячний кешбек може становити близько 500 грн.
«Досвіду реалізації такого проєкту в Україні немає — ні в держави, ні в торговельних мереж, ні у виробників. Тому прогнози не будуть точними», — уточнили в Мінекономіки.
У відомстві підкреслили, що не очікують перевищення витрат держави на програму понад закладені 3 млрд грн на 2024 рік.
Finance.ua має рейтинг кредитних карток з кешбеком. Такі картки поєднують в собі відразу кілька функцій, які спрощують життя їх власникам. А ще вони дозволяють повернути частину витрачених грошей. Але карток з кешбеком у банків багато. Яка ж з них краща?

Рейтинг кредитних карток з кешбеком

За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас