День фінансів: монета волонтерам, скільки коштів задонатили громадяни на ЗСУ, реальна прибутковість депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: монета волонтерам, скільки коштів задонатили громадяни на ЗСУ, реальна прибутковість депозитів

212
Сьогодні, 5 грудня, в день волонтера, Голова Національного банку України Андрій Пишний презентував нову пам’ятну монету «Країна супергероїв. Дякуємо волонтерам!» Вона присвячена українським волонтерам, які донатять, організовують збори коштів, здобувають і доставляють техніку, спорядження, продукти, ліки тощо.
День фінансів: монета волонтерам, скільки коштів задонатили громадяни на ЗСУ, реальна прибутковість депозитів
Скільки коштів задонатили громадяни на ЗСУ. За даними, які нещодавно були оприлюднені СтратКомом ЗСУ, відомо, що з самого початку повномасштабної війни, яку розв’язала росія (тобто, з 24 лютого 2022 року) українці задонатили на армію більш ніж 100 мільярдів гривень.
Україна отримала цьогоріч від Світового банку понад $14 мільярдів. Станом на сьогодні, обсяг портфеля діючих проєктів Світового банку є найбільшим за всі роки співпраці.
  • При цьому в США назвали умову, за якої Конгрес схвалить допомогу Україні.
  • Посол США назвала реформи, які зміцнять довіру союзників до України.
Реальна прибутковість депозитів. Українці до кінця року можуть розраховувати на середні річні ставки за гривневими депозитами на 3−6 місяців на рівні 14−14,5%. При цьому з урахуванням інфляції реальна дохідність вкладів становитиме 6−7%, що в 2,5 рази вище за дохідність за валютними депозитами.
Міністерка соцполітики пропонує надавати послуги замість соцвиплат. Оксана Жолнович в інтерв'ю заявила, що краще створювати послуги для українців, а не платити їм на руки малі гроші.
Огляд IT-ринку праці в листопаді. У листопаді кількість вакансій на jobs.dou.ua становила 4075. Це на 162 менше, ніж у жовтні, але вже другий місяць поспіль кількість вакансій тримається на рівні понад 4 тисячі.
  • А непрацюючі громадяни можуть отримати кредит на початок чи розвиток власної справи.
єВідновлення. За програмою єВідновлення для власників житла, зруйнованого внаслідок російського вторгнення, сформовано перші 1000 житлових сертифікатів, в обмін на які громадяни отримують нове житло.
У Києві відкрили ділянку Великої кільцевої дороги. Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, у столиці відкрили чергову ділянку Великої кільцевої дороги. З його слів, «тунель — це проект Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. І агенство має його побудувати. Ми свої зобовʼязання крок за кроком виконуємо. І відсьогодні вже зменшаться затори на вулиці Богатирській, бо частина транспорту піде вже новою ділянкою. Зокрема, на Оболонський проспект».
Деталі майбутніх податкових змін. Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев окреслив кілька векторів майбутніх податкових змін. Він заявив, що широко анонсована Офісом Президента так звана реформа «10−10−10» навряд чи буде реалізована.
Що відбувається з Bitcoin. Загальна ринкова капіталізація криптовалют показала зростання на 11% протягом місяця, що було спричинене активною ринковою динамікою, яка була особливо помітною у першій половині листопада, після чого ринок увійшов у період коливань.
До речі, як діяти коли помер орендар банківської скриньки: як отримати майно, яке він в ній тримав — ми розповіли в новій статті:

Помер орендар банківської скриньки: як отримати майно, яке він в ній тримав🔏

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас