В Україні планують стимулювати вітчизняний автопром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують стимулювати вітчизняний автопром

Казна та Політика
299
В Україні планують стимулювати вітчизняний автопром
В Україні планують стимулювати вітчизняний автопром
Найближчим часом уряд планує задіяти низку інструментів допомоги вітчизняному товаровиробнику.
Про це пише Укравтопром.

Що це за інструменти

Перший з них — це публічні закупівлі, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час презентації Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні».
Додатковим стимулом, за його словами, буде активізація програми «Шкільний автобус» — закупівля 1,5 тис. автобусів українських виробників впродовж трьох років.
Другий інструмент, який озвучив прем'єр, це компенсації.
«У держбюджет на 2024 рік закладено 1 млрд грн на компенсацію коштів за придбану сільгосптехніку вітчизняного виробництва», — кажуть в Укравтопромі.
Планується поширити такий же механізм на спеціальну і будівельну, комунальну техніку тощо.
«Це має стати стимулом, що вдихне нове життя в український автопром», — відзначив Шмигаль.
Нагадаємо, за даними Укравтопрому, у січні 2024 року найбільше купували нові авто в Києві та в Дніпропетровській області. Бестселером січня у столиці, Харківській та Одеській обл. став кросовер Renault Duster. Мешканці Київської обл. частіше зупиняли свій вибір на Škoda Scala. Січневим лідером ринку Дніпропетровщини був електромобіль Volkswagen ID.4.
Впродовж січня в Україні було зареєстровано 2,7 тис. вживаних легковиків із США. Це становить 16% від всіх вперше зареєстрованих у січні вживаних авто. Середній вік «американців» з пробігом, що поповнили український автопарк у минулому місяці, становить 6,3 року.
Всі водії транспортних засобів завжди повинні мати при собі поліс ОСЦПВ, або, як його часто називають, автоцивілку. Вартість поліса залежить від стажу водіння, об'єму двигуна, мінімальної суми покриття збитків і регіону, в якому ви зареєстровані. На сайті Finance.ua ви зможете порівняти ціни і вигідно оформити поліс ОСЦПВ всього за кілька хвилин.

Оформити автоцивілку онлайн 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас