У мінфіні США пояснили небезпеку затримки фінансування для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У мінфіні США пояснили небезпеку затримки фінансування для України

Казна та Політика
285
У мінфіні США пояснили небезпеку затримки фінансування для України
У мінфіні США пояснили небезпеку затримки фінансування для України
США будуть «відповідальними за поразку України», у разі якщо Конгрес не схвалить останній запит адміністрації президента Джо Байдена на фінансування для країни, що постраждала від війни.
Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, повідомляє Reuters.
Фінансування є «вкрай важливим», оскільки це передумова для того, щоб до України надходила підтримка Міжнародного валютного фонду, пояснила американська чиновниця.
«Я обговорювала це з членами Конгресу, з моїми колегами. Я думаю, що вони усвідомлюють, наскільки жахлива ця ситуація, і ми можемо нести відповідальність за поразку України, якщо нам не вдасться забезпечити країну необхідним фінансуванням, включаючи пряму бюджетну підтримку, оскільки це дуже важливо», — пояснила голова американського мінфіну.
За її словами, допомога США Україні має важливе значення для американських союзників в Європі, які надають підтримку для допомоги Києву перемогти російську агресію.
«Україні просто не вистачає грошей. Вони витрачають більше, ніж отримують у вигляді податкових надходжень, на оплату зарплат військовим та потреби оборони. Якщо б не гроші, які ми надсилаємо на допомогу, у них би не було ні шкіл, ні лікарень, ні служб швидкого реагування», — підсумувала Єллен.
Зазначимо, що в жовтні президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 мільярдів доларів. У пакеті було передбачено фінансування допомоги Україні на понад 60 млрд доларів та фінансування допомоги Ізраїлю.

Довідка Finance.ua:

  • в Адміністрації американського президента Джо Байдена попередили лідерів Конгресу США, що виділені кошти для допомоги Україні закінчаться до кінця цього року і що це може сприяти перемогам росії;
  • радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що якщо Конгрес не схвалить фінансування, поставки зброї Києву можуть припинитися;
  • колишній радник з національної безпеки США Джон Болтон заявив, що, на його думку, допомога Україні буде пов’язана з реформою імміграційної політики, щоб задовольнити вимоги республіканців і дозволити їй пройти через обидві палати;
  • посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що такі реформи, як боротьба з корупцією, судочинство та корпоративне управління — зміцнять довіру партнерів і союзників та їхнє бажання продовжувати допомагати та інвестувати в Україну.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас