День фінансів: відповіді Зеленського щодо тарифів і МВФ, правила для маршруток від КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: відповіді Зеленського щодо тарифів і МВФ, правила для маршруток від КМДА

473
Середа, 28 липня. День запам’ятався заявами Зеленського на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Децентралізація»:
Транші МВФ. Що далі? Президент вважає, що українська влада виконала всі зобов’язання, які дала МВФ, і він може виділити черговий транш. Нагадаємо, раніше міністр фінансів Марченко заявив, що українська влада має намір домовлятися з МВФ, щоб отримати два транші кредиту по 700 млн доларів, але може обійтися і без грошей Фонду.
Реформи децентралізації та аудит. За словами Зеленського, після завершення другого етапу реформи децентралізації в Україні потрібно провести детальний аудит проведених заходів. Перш ніж переходити до наступного етапу, владі потрібно «виправити допущені помилки і прорахунки».
Тарифи на газ і електрику без сюрпризів. Щодо тарифів на газ і е/е Зеленський заявив, що з ними сюрпризів не буде. зокрема, щодо газу діятиме річний тариф, який вигідніший, ніж у Європі. У свою чергу сьогодні Кабмін прийняв остаточне рішення про тарифи на електрику.
День фінансів: відповіді Зеленського щодо тарифів і МВФ, правила для маршруток від КМДА
До інших новин:
Шахраї, що видають себе за BankID. Національний банк України попереджає про можливі випадки створення шахрайських сайтів, які намагаються видати себе за систему верифікації громадян. У НБУ підкреслюють, що його система BankID і її сайт не вимагають надання користувачами будь-якої інформації, а сам НБУ не збирає і не зберігає персональні дані громадян, зокрема номери телефонів і тим більше — номери платіжних карток.
Нові соцнорми для субсидій. Мінсоцполітики запропонувало знизити на 50% соціальні нормативи споживання житлово-комунальних послуг, на які розраховується розмір субсидії. Якщо полуторне збільшення скасують, то, наприклад, сім’ї з 4-х осіб, яка мешкає в квартирі на 100 кв. м, субсидію будуть розраховувати на 89,22 кв. м, а за решту 10 «квадратів» доведеться заплатити «по повній програмі», пояснив виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» (ЕДК) Олег Пендзін.
У Києві посилили правила для маршруток. Приватним перевізникам, які зараз працюють на маршрутах Києва, буде запропоновано підписати додаткові угоди щодо поліпшення умов перевезень пасажирів. Правда, як зазначають у КМДА, всім без винятку перевізникам, які працюють зараз і хочуть і надалі надавати послуги з перевезення на маршрутах міста, рано чи пізно доведеться прийняти нові правила.
Найдорожча земля. За даними дослідження геоінформаційної системи «Увекон», станом на початок липня в Україні на продаж пропонувалося 1973 земельні ділянки. Найдорожчі ділянки пропонувалися в Київській, Черкаській, Львівській, Одеській та Закарпатській областях.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас